25 Σεπ, 2018

Διασύνδεση ΑΕΙ, ερευνητικών κέντρων και καινοτόμων επιχειρήσεων για την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων μας

Γιώργος Μαυρωτάς

Στην εκδήλωση του Διαγωνισμού Καινοτομίας «Life Innovation», την οποία διοργάνωσε η εταιρεία APIVITA μαζί με το Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Βιοεπιχειρείν» και πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, συμμετείχε ο Γραμματέας Κοινοβουλευτικού Έργου και υπεύθυνος Παιδείας του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς.

Απευθύνοντας έναν σύντομο χαιρετισμό κατά την έναρξη της εκδήλωσης, ο κ. Μαυρωτάς αναφέρθηκε στο ρόλο της διασύνδεσης Πανεπιστημίων και Παραγωγής εγκωμιάζοντας τέτοιες πρωτοβουλίες συνέργειας του επιχειρηματικού κόσμου με τα Πανεπιστήμια και τα ερευνητικά κέντρα, ειδικά μάλιστα όταν πρόκειται για την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας μας, όπως ο τομέας της αγροβιοδιατροφής.

Αναφορικά με τη δράση “Life Innovation” που αποτελεί επιχειρηματικό διαγωνισμό με έπαθλο μια υποτροφία στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Βιοεπιχειρείν» (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών), σημείωσε ότι είναι μια αξιέπαινη πρωτοβουλία που συνδυάζει την εκπαίδευση με την παραγωγή και μάλιστα με το πιο δυναμικό της ίσως κομμάτι.