22 Αυγούστου, 2018

Διάγγελμα εισόδου στην προεκλογική περίοδο και όχι εξόδου από το μνημόνιο

Γιώργος Μαυρωτάς

Η συμβολική λήξη του προγράμματος είναι κάτι για το οποίο δεν πρέπει ούτε να πανηγυρίζουμε ούτε να μεμψιμοιρούμε, εκτίμησε ο Γραμματέας Κοινοβουλευτικού ‘Εργου του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς, κατά την πρωινή του παρουσία στην εκπομπή Ενημέρωση του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ με τους Νίκο Υποφάντη και Μαρία Βούσουλα.

Εξέφρασε την απογοήτευσή του για το διάγγελμα, μάλλον εισόδου στην προεκλογική περίοδο παρά εξόδου από τα μνημόνια, του Πρωθυπουργού, καθώς ανέμενε, εφ’ όσον αλλάζουμε σελίδα ένα ενωτικό μήνυμα προς τους πολίτες και την κοινωνία μια και μπροστά υπάρχει ακόμα δύσκολη ανηφόρα, αφού αυξημένη αυτονομία σημαίνει και αυξημένη ευθύνη. Αντιθέτως ο κ. Τσίπρας προέβαλε έναν διχαστικό λόγο, με αναφορές στο παρελθόν, όπως αυτές στους κ.κ. Παπαδήμο και Στουρνάρα, επιλεκτική αμνησία έναντι των επιλογών της δικής του κυβέρνησης το πρώτο εξάμηνο του 2015, που ήταν καθοριστικές για το τρίτο μνημόνιο και ανάσυρσης του ξαναζεσταμένου φαγητού των κακών επιχειρηματιών και των offshore, λες και πέτυχε τίποτα σπουδαίο με τις λίστες Lagarde και Borjans.

Ξεκαθάρισε πως αν υπάρχει ένα μέτωπο στο οποίο συμμετέχει το Ποτάμι αυτό είναι το αντιδιχαστικό μέτωπο, που δυστυχώς δεν φαίνεται να καρποφορεί. ‘Οντας κόμμα του μεταρρυθμιστικού προοδευτικού κέντρου, έχει σταθερές αρχές και θέσεις που το προσδιορίζουν ως αντιπελατειακό, φιλοευρωπαϊκό, μεταρρυθμιστικό, υπέρ των δικαιωμάτων, και με τις οποίες θα εκτεθεί ενώπιον του λαού στις επόμενες εκλογές. Χαρακτήρισε αδιέξοδη την καλλιέργεια πόλωσης μέσω του αντιδεξιού και του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου. Απέρριψε τα σενάρια υπουργοποίησης του Σταύρου Θεοδωράκη, υπενθυμίζοντας τις βολές ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κατά του Ποταμιού περί κόμματος των εργολάβων και της διαπλοκής. Κατάστησε σαφές ότι το Ποτάμι θα υπερψηφίζει διατάξεις που περιλαμβάνονται στην ατζέντα του, ανεξάρτητα αν αυτές εισάγονται από την παρούσα κυβέρνηση, χωρίς να ετεροπροσδιορίζεται ανάλογα με το τι κάνουν οι άλλοι.

Αναφερόμενος στο θέμα των πυρκαϊών στο Μάτι, επιβεβαίωσε πως επισκέφθηκε την περιοχή την επομένη της περιοχής, προκειμένου να αποκτήσει εικόνα ιδίοις όμμασι, απορρίπτοντας τη λογική πασαρέλας βουλευτών. Διαπίστωσε πως ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. εξαιτίας της «επικοινωνιομανίας» του έκανε τραγικά λάθη στην πολιτική διαχείριση της τραγωδίας. Μάλιστα, καθώς ειδικεύεται στην αντίδραση και όχι στην δράση, αντιμετώπισε πρόβλημα από την υπεύθυνη στάση της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης με αποτέλεσμα να αναζητήσει τους αναγκαίους για αυτόν εχθρούς στα Μ.Μ.Ε., τους πολίτες και σε συνωμοσιολογίες στήνοντας περί τούτου και αντίστοιχες συνεντεύξεις τύπου, κάτι που εξαγρίωσε τον κόσμο.

Πηγή: ΣΚΑΪ 

* Ο Γιώργος Μαυρωτάς είναι βουλευτής Αττικής και Γραμματέας Κοινοβουλευτικού Έργου