17 Μαΐου, 2015

Διαδοχικές συζητήσεις με τον Νίκο Αναστασιάδη και τον Μουσταφά Ακιντζί είχε ο Σταύρος Θεοδωράκης

Ποτάμι

Ο κ. Αναστασιάδης ενημέρωσε τον Σταύρο Θεοδωράκη για τις πρώτες θετικές επαφές με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί εκφράζοντας την ελπίδα ότι αυτή τη φορά οι διαπραγματεύσεις δεν θα ναυαγήσουν αλλά θα προχωρήσουν. Στη συνέχεια ο επικεφαλής του Ποταμιού συνομίλησε με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη ενθαρρύνοντας τον να συνεχίσει αυτές τις συζητήσεις για να υπάρξει επιτέλους μία λύση για το Κυπριακό.

Διαδοχικές συζητήσεις με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη και τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί είχε τις τελευταίες ώρες ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο κ. Αναστασιάδης ενημέρωσε τον Σταύρο Θεοδωράκη για τις πρώτες θετικές επαφές με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί εκφράζοντας την ελπίδα ότι αυτή τη φορά οι διαπραγματεύσεις δεν θα ναυαγήσουν αλλά θα προχωρήσουν.

Στη συνέχεια ο επικεφαλής του Ποταμιού συνομίλησε με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη ενθαρρύνοντας τον να συνεχίσει αυτές τις συζητήσεις για να υπάρξει επιτέλους μία λύση για το Κυπριακό.

Ο κ. Ακιντζί του εξέφρασε τις ευχαριστίες του λέγοντας του ότι είναι ίσως η πρώτη φορά που ένας Έλληνας πολιτικός απευθύνεται σε Τουρκοκύπριο ηγέτη και του είπε ότι η ελπίδα του είναι ο ίδιος και ο κ. Αναστασιάδης να προσφέρουν μία λύση στον Κυπριακό λαό.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης του είπε ότι το ιστορικό βάρος των δύο ηγετών είναι τεράστιο και θα πρέπει να ξεπεράσουν την ατολμία όλων των προηγούμενων και να βρουν μία κοινή γλώσσα συνεννόησης.

Θα πρέπει να επισημανθεί πως στη συνομιλία του με τον επικεφαλής του Ποταμιού ο Τουρκοκύπριος ηγέτης χρησιμοποίησε τον όρο διζωνική- δικοινοτική ομοσπονδία θέση που έχει η ελληνοκυπριακή πλευρά και την απέρριπταν μέχρι σήμερα οι αδιάλλακτοι Τουρκοκύπριοι.