21 Αυγούστου, 2015

Δεν υπήρχε σχέδιο, ούτε συμφωνία και εσωτερική πολιτική στον ΣΥΡΙΖΑ

Ζωή Αποστολοπούλου

Η υπεύθυνη του τομέα Μεταναστευτικής Πολιτικής του Ποταμιού, Ζωή Αποστολοπούλου, φιλοξενήθηκε το πρωί της Παρασκευής στο ΣΚΑΪ και στην εκπομπή “Πρώτη Γραμμή”.

Κληθείσα να σχολιάσει τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις μετά το διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα και το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες, απάντησε σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το κατά πόσο ο Σταύρος Θεοδωράκης θα χρησιμοποιήσει την εντολή, αν αυτή του δοθεί.

«Το Ποτάμι ξεκίνησε με μια προσπάθεια να επιτύχει συναίνεση από τότε που δημιουργήθηκε» ξεκαθάρισε από την αρχή η κ. Αποστολοπούλου και συμπλήρωσε πως απ΄ ότι φαίνεται δεν υπάρχουν ειλικρινείς προθέσεις συνεργασίας από τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις.

Αναφέρθηκε, ωστόσο και στο μεταναστευτικό επισημαίνοντας πως έχει δημιουργηθεί μια έντονη παθογένεια και κατέδειξε την αιτία αυτής στο γεγονός ότι υπάρχει πλήρης υπηρεσιακή ανεπάρκεια και διοικητική ανικανότητα. «Έχουμε μια κυβέρνηση που δεν θέλει να κυβερνήσει αλλά θέλει συνεχώς να κερδίζει χρόνο» είπε χαρακτηριστικά.

«Ο κ. Τσίπρας όφειλε να γνωρίζει καλύτερα τι συμβαίνει μέσα στο ίδιο του το κόμμα και αποδεικνύεται πλέον περίτρανα ότι δεν υπήρχε σχέδιο, ούτε συμφωνία και εσωτερική πολιτική στον ΣΥΡΙΖΑ και ακόμα λιγότερο μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων πολιτικών δυνάμεων». Αυτό επεσήμανε στη συνέχεια της τοποθέτησής της και κατέληξε λέγοντας πως αυτή τη στιγμή όχι μόνο δεν βρισκόμαστε σε ομαλό οικονομικό περιβάλλον, αλλά ζούμε τις πλέον ακραίες οικονομικές συνθήκες και υπάρχει ανάγκη για σοβαρότητα και σχέδιο.

Δείτε απόσπασμα της συνέντευξης:

* Η Ζωή Αποστολοπούλου είναι υπεύθυνη του τομέα Μεταναστευτικής Πολιτικής

21 Αυγούστου 2015, ΣΚΑΪ