23 Μαρτίου, 2018

Δεν έχουμε το δικαίωμα της αποτυχίας

Τομέας Άμυνας

Ο Τομέας Άμυνας για την 25η Μαρτίου

Την 25η Μαρτίου 1821 ο ελληνικός λαός -πριν από εκατό ενενήντα επτά χρόνια με το σύνθημα «ελευθερία ή θάνατος» - σήκωσε το λάβαρο της επανάστασης, της ελευθερίας του από την Τουρκική τυραννία των τετρακοσίων ετών. Είπε με αγανάκτηση ότι «δεν αντέχεται άλλο αυτή η ζωή οφείλουμε να βάλουμε τέλος» και ο αγώνας άρχισε. Πολλοί Έλληνες θυσιάστηκαν, γυναίκες, άνδρες και παιδιά, για να αναπνέουμε σήμερα εμείς τον αέρα της ελευθερίας.

Η πατρίδα μας την παρούσα περίοδο βρίσκεται σε οριακό σημείο καμπής και για αρκετό χρονικό διάστημα θα βρίσκεται κάτω από την σκιά της Τουρκικής απειλής σε όλη την επικράτειά της που αρχίζει από τον Έβρο συνεχίζει στο Αιγαίο και τελειώνει στην ΑΟΖ της Κύπρου. Συνεπώς, την ημέρα αυτή οφείλουμε να την γιορτάσουμε με ψυχραιμία, σοβαρότητα, έχοντας στο μυαλό μας τους δύο στρατιωτικούς μας που βρίσκονται στη φυλακή και σκεπτόμενοι με λογική, χωρίς υπερβολές και χωρίς ανώριμες κορώνες να φροντίσουμε το πλοίο που λέγεται «Ελλάδα» να περάσει την τρικυμία και να συνεχίσει την πορεία του στα ήρεμα νερά της δημιουργίας και του πολιτισμού.

Ο Τομέας Άμυνας στέλνει ένα μήνυμα στην κυβέρνηση και σε όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου της Βουλής για εθνική συναίνεση στην αντιμετώπιση της υπάρχουσας απειλής. Παράλληλα, με αποτελεσματικές, άμεσες κινήσεις, καλεί την κυβέρνηση να φροντίσει την αμυντική θωράκιση της πατρίδας μας με συγκεκριμένο έργο στην εξωτερική πολιτική, διορθώνοντας άμεσα τις τυχόν αδυναμίες των ΕΔ καθώς και την ομαλή, ασφαλή επιστροφή του ανθυπολοχαγού και του λοχία στις εστίες τους το συντομότερο.

Επίσης ο Τομέας θέλει να δηλώσει ότι έχει πλήρη εμπιστοσύνη στο προσωπικό και το αξιόμαχο των ΕΔ για οποιοδήποτε μελλοντικό επεισόδιο προκύψει. Ας μην ξεχνάμε ότι: «δεν έχουμε το δικαίωμα της αποτυχίας»,