26 Φεβρουαρίου, 2019

Χρόνια Πολλά...με μια γιορτή αλλιώς!

Guest Αρθρογράφος

Το Ποτάμι γιορτάζει την 26η Φεβρουαρίου τη δημιουργία του, γιορτάζει 5 χρόνια ύπαρξης….μία έντονη, δημιουργική, τολμηρή, ανατρεπτική, αντισυμβατική, φιλο-ευρωπαική πορεία, μία προσπάθεια να κρατηθεί η χώρα όρθια, να αποδομήσει κακές νοοτροπίες, να οικοδομήσει συναίνεση, εμπιστοσύνη, σοβαρότητα στην πολιτική, με αγάπη στη Δημιουργία, στην Αξιοκρατία αλλά και την Αξιοσύνη, στα Δικαιώματα.

Το Ποτάμι βίωσε σε αυτή την πορεία ενθουσιασμό, προοπτική, δόξα, δημιουργικότητα, αντιπαλότητα, πόλεμο, επιλογή, πρωτοπορία, αμφισβήτηση, συκοφαντία, αχαριστία, αποδόμηση, προδοσία….Πολλές φορές οι εθελοντές του, τα μέλη του, οι φίλοι του, τα στελέχη του, χρειάστηκε να στηρίξουν τους «πυλώνες» του Ποταμιού, χρειάστηκε να χτίσουν γέφυρες για να μπορέσουν όλοι να το διασχίσουν….

Αύριο ξεκινάμε πάλι, με τη λίστα των υποψήφιων Ευρωβουλευτών μας, πρωτοπόροι και σε αυτή τη διαδικασία….μια κίνηση με ουσία και συμβολισμό…ένα μήνυμα για αξιοκρατία και αξιοσύνη, ένα μήνυμα για τις «Ενωμένες Χώρες της Ευρώπης»….Ο Σταύρος Θεοδωράκης πάντα μπροστά στις προκλήσεις, πάντα σταθερός στις ιδέες και στις απόψεις του, πάντα με πείσμα, με τόλμη, πάντα πολεμιστής, είναι ο βράχος που μας στηρίζει….είναι εκείνος που μας κατευθύνει, που μας δίνει ελπίδα ότι «κάτι μπορεί ν΄αλλάξει»…..και εμείς όλοι στηρίζουμε εκείνον και το κίνημα…!

Πάμε λοιπόν να γιορτάσουμε αύριο, χωρίς δεύτερες σκέψεις στο μυαλό, με την ελπίδα και την πίστη οδηγό μας…..για να δώσουμε τις μάχες που έχουμε μπροστά μας τους επόμενους μήνες….με προσήλωση, δύναμη και αγάπη…! Με μια γιορτή αλλιώς….με το Ποτάμι μας αλλιώς… για μία Ελλάδα αλλιώς!

* Η Μίρκα Κουτουλάκη είναι Εμπειρογνώμων στον Τομέα Οικονομικών του Κεντρικού Τομέα & Γραμματέας Τ.Ο.