3 Οκτ, 2017

«Χρειαζόμαστε πρωτοβουλίες διασύνδεσης Πανεπιστημίων με εξωστρεφείς καινοτόμες επιχειρήσεις»

Γιώργος Μαυρωτάς

Στην εκδήλωση του Διαγωνισμού Καινοτομίας «Life Innovation» την οποία διοργάνωσε η εταιρεία APIVITA και το Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Βιοεπιχειρείν», και πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών την Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2017, συμμετείχε ο Γραμματέας Κοινοβουλευτικού Έργου και υπεύθυνος Παιδείας του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς.

Απευθύνοντας έναν σύντομο χαιρετισμό κατά την έναρξη της εκδήλωσης, ο κ. Μαυρωτάς αναφέρθηκε στην ίδια την εταιρία APIVITA που όπως είπε χαρακτηριστικά, την παρουσίαζε εδώ και μια δεκαετία ως case study καινοτομίας, τεχνολογίας και επιχειρηματικότητας στους φοιτητές της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π. Τόνισε ότι το παράδειγμα της APIVITA και της σημασίας που δίνει στην έρευνα και ανάπτυξη, στη διασύνδεση με τα πανεπιστήμια και τα ερευνητικά κέντρα, και συνολικά στην εξωστρέφεια, στη βιώσιμη ανάπτυξη και στην αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας μας, μπορεί να αποτελέσει πυξίδα για πολλές αντίστοιχες προσπάθειες.

Αναφορικά με τη δράση “Life Innovation” που αποτελεί επιχειρηματικό διαγωνισμό με έπαθλο μια υποτροφία στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Βιοεπιχειρείν» (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών), σημείωσε ότι είναι μια αξιέπαινη πρωτοβουλία που συνδυάζει την εκπαίδευση με την παραγωγή και μάλιστα με το πιο δυναμικό της ίσως κομμάτι.

Δείτε φωτογραφίες: