7 Αυγ, 2015

Ασχολούμαστε με τα εσωτερικά προβλήματα της κυβέρνησης και όχι με τα πραγματικά της κοινωνίας

Κατερίνα Μάρκου

Κανένας δεν μιλάει για τις τράπεζες, κανένας δεν μιλάει για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, κανένας δεν μιλάει για τους άνεργους.

Στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Mega, βρέθηκε η βουλευτής του Ποταμιού, Κατερίνα Μάρκου, η οποία ανέφερε χαρακτηριστικά, "πραγματικά με εντυπωσιάζουν αυτοί οι ιδεολόγοι του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι διαφωνούν αλλά δεν παραιτούνται και δεν ανεξαρτητοποιούνται".

Για το ζήτημα της συμφωνίας και το ενδεχόμενο εκλογών, η κα Μάρκου είπε "η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα ταλαιπωρήσουν για μία ακόμη φορά την Ελλάδα, την οικονομία για ένα εσωτερικό ζήτημα. Που ακούστηκε να περνάνε νομοσχέδια να υπάρχει πλειοψηφία στη Βουλή και να πηγαίνουμε ξανά σε εκλογές; Ασχολούμαστε με τα εσωκομματικά προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ και κανένας δεν μιλάει για τις τράπεζες, κανένας δεν μιλάει για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, κανένας δεν μιλάει για τους άνεργους. Από Σεπτέμβρη θα έχουμε νέο κύμα απολύσεων γιατί πραγματικά η οικονομία δεν αντέχει".

Για το μεταναστευτικό η κα Μάρκου τόνισε: “Πουθενά δεν λειτουργεί κανονικά το σύστημα. Βλέπουμε μόνο το Πεδίο του Άρεως γιατί είμαστε κοντά και κάποιοι περνάνε από εκεί αλλά δυστυχώς στα νησιά η κατάσταση είναι τραγική. Βλέπουμε τι γίνεται στην Κω και στην Μυτιλήνη. Πρέπει να ζητήσουμε βοήθεια από την Ε.Ε. Να μην ξεχνάμε ότι τα σύνορά μας είναι ευρωπαϊκά και αυτό το αναφέρω γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πειο ότι δεν θέλει την Frontex. Εμείς ζητάμε βοήθεια ακι οικονομική ενίσχυση από την Ε.Ε. γιατί κάποια στιγμή πρέπει να πούμε ξεκάθαρα ότι αυτούς τους ανθρώπους δεν μπορούμε ούτε να τους σιτίσουμε, ούτε να τους φιλοξενήσουμε”.

* Η Κατερίνα Μάρκου είναι βουλευτής Θεσσαλονίκης

7 Αυγούστου 2015, Mega