25 Απριλίου, 2019

Ας μιλήσουμε για Όραμα

Guest Αρθρογράφος

Σιγά σιγά όλοι οι Επικεφαλής των συνδυασμών για τον Δήμο Καρδίτσας ανοίγουν τα χαρτιά τους και προσπαθούν να προχωρήσουν σε μια προβολή των θέσεων τους. Αυτό που μου έκανε εντύπωση την περασμένη εβδομάδα ήταν η επιλογή μιας φράσης ενός υποψηφίου στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου επαναλαμβάνοντας πολλάκις την φράση ''εμείς έχουμε όραμα για τον τόπο'', χωρίς όμως να κάνει καμία άλλη αναφορά γύρω από το δικό του όραμα για τον Δήμο Καρδίτσας.

Σε εμένα αρέσουν οι συγκεκριμένες προτάσεις για τον Δήμο που όλες μαζί συναποτελούν το δικό μου όραμα και τα δικά μου θέλω για μια Καρδίτσα πραγματικά αλλιώτικη. Πρώτα απ'όλα θέλω μια πόλη, η οποία θα διασφαλίζει προσβασιμότητα στα πεζοδρόμια σε όλους, δηλαδή στα ΑμεΑ, τους ηλικιωμένους, τις οικογένειες με παιδικά καρότσια. Αυτό προϋποθέτει δύο πράγματα: α)κατάλληλα έργα υποδομής σε μια πόλη που πρέπει να εκμεταλλευθεί την επίπεδη γεωμορφολογία της και β)αυστηρή ελεγχόμενη στάθμευση, όπου οι ράμπες δεν θα παρεμποδίζονται από παρανόμως σταθμευμένα οχήματα.

Δεύτερον, θέλω έναν Δήμο προσαρμοσμένο στην σημερινή πραγματικότητα, όπου ο δημότης θα έχει την δυνατότητα να υποδεικνύει ύπαρξη λακκούβων ή καμμένων λαμπτήρων μέσω λογαριασμών του Δήμου στα social media ή ακόμη καλύτερα όλοι οι κάτοχοι smart phones να νιώθουν οικείοι στο να χρησιμοποιούν την εφαρμογή ''myKarditsa app'' για την υποβολή αιτημάτων σε real-time. Παράλληλα, θα μπορούσε να τεθεί σε εφαρμογή το Κέντρο Ηλεκτρονικής Εξυπηρέτησης, όπως ορθά έχει πράξει ο Δήμος Αθηναίων, ένα κέντρο το οποίο θα ήταν προς όφελος του δημότη, καθώς από τον υπολογιστή του σπιτιού μας θα μπορούσαμε να επιταχύνουμε τις διαδικασίες έκδοσης πιστοποιητικών.

Μια τρίτη άποψη του οράματος μου είναι ο σχεδιασμός ολοκληρωμένης πολιτικής για τα ζώα συντροφιάς. Απαιτούνται δηλαδή μια καμπάνια ενημέρωσης περί υπεύθυνης ιδιοκτησίας και εντατικοί ελέγχοι για την εφαρμογή νομοθεσίας περί τοποθέτησης μικροτσίπ. Όλοι οι ιδιοκτήτες κατοικιδίων πρέπει να αντιληφθούν πως τα οικόσιτα ζώα δεν είναι παιχνίδια, τα οποία μπορείς να τα ''πετάξεις'' όταν τα βαρεθείς,αλλά χρειάζεται υπευθυνότητα και δυστυχώς σήμερα βιώνουμε στην πόλη μας τις συνέπειες μιας ανεύθυνης συμπεριφοράς.
Κλείνοντας, ευελπιστώ τις επόμενες ημέρες να δω, να ακούσω και να διαβάσω συγκεκριμένες προτάσεις για τον Δήμο Καρδίτσας με την προϋποθέση κάποιες να είναι άμεσα εφαρμόσιμες, ενώ κάποιες άλλες μακροπρόσθεσμα να εξασφαλίζουν την βέλτιστη ποιότητα ζωής για τους κατοίκους του Δήμου μας.

*O Μάκης Παππάς Πληροφορικός,ΜΒΑ, Yποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Καρδίτσας με Ανεξάρτητη Προοδευτική Συμμαχία Πολιτών Καρδίτσας.

Πηγή: Karditsa Press

Σχετικά