14 Δεκ, 2016

Ας ακουστεί η φωνή της ψυχραιμίας και της λογικής

Αντιγόνη Λυμπεράκη

Στην εκπομπή του Σκάι «Πρώτη Γραμμή» των Λυριτζή και Οικονόμου, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Ποταμιού Αντιγόνη Λυμπεράκη υποστήριξε:

Μετά από 7 χρόνια στασιμότητας, ανεργίας και παραγωγικής υποχώρησης, δεν υπάρχουν πλέον δικαιολογίες για τους πολιτικούς να κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν. Να δίνουν συμβολικές μάχες οπισθοφυλακών, να προσποιούνται ότι η αποτυχημένη πολιτική τους τελικά θα αποδώσει ως δια μαγείας. Ελπίζουν πως θα σπρώξουν τις αναγκαίες αποφάσεις λίγο αργότερα, ώστε η καυτή πατάτα να κάψει τα δάχτυλα του επόμενου κόμματος στην εξουσία. Ότι οι πολίτες δεν καταλαβαίνουν πως οι φόροι σκοτώνουν την οικονομία και εξαντλούν την κοινωνία. Έτσι τώρα τσακώνονται για το αν έχουν συμφωνήσει για μέτρα μετά το 2018, ενώ όλοι γνωρίζουν πως έχει συμφωνηθεί πρωτογενές πλεόνασμα 3.5%. Κάνουν τους ανίδεους.

Αυτό που συμβαίνει είναι ότι συνεχώς το κάθε κόμμα που έρχεται στην εξουσία ξανακάνει τα ίδια λάθη του προηγούμενου κόμματος στην κυβέρνηση. Ούτε καν τα δικά τους. Έτσι γίνεται με τις κοκορομαχίες και τις κορώνες των κυβερνητικών στελεχών: κατά των δανειστών, κατά των ανόητων τεχνοκρατών, κατά των εκδικητικών Ευρωπαίων. Και διαγκωνίζονται για το ρόλο των ψυχοπονιάρηδων πρωθυπουργών που μοιράζουν ψίχουλα με το ένα χέρι και αδειάζουν τις τσέπες των ανθρώπων με το άλλο. Επιτέλους το δικομματικό θέατρο και ο ανταγωνισμός τίνος το Μνημόνιο ήταν χειρότερο πρέπει να σταματήσει. Ας ακουστεί η φωνή της ψυχραιμίας και της λογικής. Και προπάντων, με ειλικρίνεια.

Δείτε το βίντεο:

* Η Αντιγόνη Λυμπεράκη είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου