16 Ιουλίου, 2018

Αποτύχαμε, το ΚΙΝΑΛ δεν μίλησε πολιτικά. Τώρα αυτονομία

Μίλτος Κύρκος

Ο Μίλτος Κύρκος στην εκπομπή «Απευθείας» της ΕΡΤ1 με την Μάριον Μιχελιδάκη, τον Κώστα Λασκαράτο και το Νίκο Μερτζάνη συζητούν τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις. Ακολουθούν κάποια χαρακτηριστικά αποσπάσματα και το βίντεο της συνέντευξης.

Για το Ποτάμι-ΚΙΝΑΛ: «Τοποθετήθηκα και πριν φύγουμε από το ΚΙΝΑΛ: Επειδή το ΚΙΝΑΛ δεν μιλάει πολιτικά, έλεγα στο Θεοδωράκη να κατέβουμε στις ευρωεκλογές μόνοι μας, «αφού όμως εξαντλήσεις κάθε δυνατότητα ν΄ αρπάξεις από τα μαλλιά το ΚΙΝΑΛ και να το βάλεις να μιλήσουμε πολιτικά».  Έγινε την Τετάρτη μια μεγάλη συνάντηση του ΚΙΝΑΛ για την αυτοδιοίκηση και τη δημόσια διοίκηση, εντυπωσιακά πράγματα ειπώθηκαν, καταπληκτικές ιδέες, προτάσεις με γνώση. Φτάνει ως την ηγεσία αυτό; Δεν φτάνει. Θα πάμε στις εκλογές με αυτά; Δεν θα πάμε. Θα πάει το ΚΙΝΑΛ με τα λάβαρα του ΠΑΣΟΚ. Αυτό είναι το τεράστιο πρόβλημα, και για αυτό και εγω θα κατεβω με το Ποτάμι στις ευρωεκλογές.»

Για την ΕΕ: «Έχουμε την ΕΕ που μας ταιριάζει. Δεν προχωρήσαμε στο επόμενο βήμα, την πολιτική ένωση και τώρα δρέπουμε τους καρπούς της απραξίας μας. Μοναδική λύση η κίνηση των προθύμων, η ΕΕ που θα προχωρήσει σε μεγαλύτερη ενοποίηση αφήνοντας να καθυστερουν όσοι δεν το θέλουν. Εμείς, που παραδοσιακα σχεδιάζουμε με ορίζοντα εξαμήνου, πού είμαστε σε αυτή τη συζήτηση;»

Για τις συντάξεις: «Όσο από τη μεριά μας μετατρέπουμε τις διαρθρωτικές αλλαγές ή τα δημοσιονομικα μετρα σε μικροπολιτικό παιχνίδι αναγκάζουμε και την άλλη πλευρά να φερθεί αναλόγως. Το είδαμε με τους άκαιρους πανηγυρισμούς για το ΦΠΑ, φοβάμαι πως την ίδια ακαμψία θα δούμε απο την αλλη πλευυρα και με τις συντάξεις. Και το τραγικό είναι πως υπάρχει λύση που έπρεπε να είχαμε διαπραγματευτεί: 4ετες πάγωμα τους θα έδινε το ίδιο διαρθρωτικο αποτέλεσμα χωρίς επώδυνες περικοπές. Αλλά τα τελευταία 8 χρόνια η χώρα δεν διαπραγματεύεται λύσεις, γιατί κανείς δεν κάνει τον κόπο να τις προτείνει».

Δείτε ολόκληρη τη συζήτηση:

*O Μίλτος Κύρκος είναι ευρωβουλευτής

Πηγή:  ΕΡΤ1