23 Ιουνίου, 2015

Από τους αγανακτισμένους στους συνειδητοποιημένους

του Παναγιώτη Πασπαλιάρη Το σύνθημα το έγραφε καθαρά. Ναι στο Ευρώ, όχι στον διχασμό. Γιατί ο διχασμός είναι το colpo grosso των μπέηδων και των πασάδων που ελέγχουν αυτή τη χώρα.

Γράφει ο Παναγιώτης Πασπαλιάρης

Στις διαδηλώσεις είχα να κατέβω από την ημέρα της Marfin. Τότε που κατάλαβα πώς το σύστημα δε θα επέτρεπε στον λαό να αλλάξει τη μοίρα του. Με τη μέθοδο της προβοκάτσιας, με θύματα 4 αθώες ψυχές, άδειασαν τον κόσμο από τις πλατείες και άφησαν εκεί την απόλυτα ελεγχόμενη εθνολαϊκιστική πελατεία των απόλυτα ελεγχόμενων κομμάτων.

Χτες ξαναβγήκα. Συνειδητοποιημένοι πολίτες από τη μεσαία τάξη διαδήλωναν υπέρ του Ευρώ. Μα το Ευρώ θα φέρει σκληρά αριστερά μέτρα, τόνιζαν οι ξένοι δημοσιογράφοι που έπαιρναν συνεντεύξεις από τους περαστικούς. Το ελπίζουμε, αν και εμείς θα το ξαναπληρώσουμε, απαντούσαν αρκετοί. Τελειώνοντας και με αυτό το είδος του λαϊκισμού τι εφεδρείες έχει πια το σύστημα για να ελέγξει τα πράγματα; Τον Βορίδη που εμφανίστηκε με ένα στρατό αστυνομικών;

Εκεί στην πλατεία βγήκε μια αχτίδα φωτός, που δεν τη σκέπασαν τα φώτα από τις κάμερες γύρω από τους βουλευτές της ΝΔ. Η αποφασιστικότητα ενός λαού να αλλάξει τη μοίρα του εντός του Ευρώ. Η πλειοψηφία ενός λαού που θέλει τα παιδιά του να σταματήσουν να ψάχνουν για μια θέση στο δημόσιο μέσω του βουλευτή.

Βέβαια το σύστημα που κρατάει τη χώρα δέσμια στην οθωμανική της θεσμική παράδοση, οι φατρίες των πολιτικών, οι συνδικαλιστές του στενού και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, οι επιχειρηματίες που περιμένουν σαν όρνεα τον ερχομό της δραχμής, θα νικηθούν από το πνεύμα της χθεσινής συγκέντρωσης.

Το σύνθημα το έγραφε καθαρά. Ναι στο Ευρώ, όχι στον διχασμό. Γιατί ο διχασμός είναι το colpo grosso των μπέηδων και των πασάδων που ελέγχουν αυτή τη χώρα. Τον λαό δεν τον ενδιαφέρει πια ούτε η αριστερά ούτε η δεξιά. Τον ενδιαφέρει να είναι και να αισθάνεται μέσα στην Ευρώπη.

Γιατί μέσα στην Ευρώπη, αργά ή πολύ γρηγορότερα οι φατρίες που μας κυβερνούν δυο αιώνες τώρα, θα χάσουν κάθε δύναμη και εξουσία πάνω στον λαό. Η άγρια φορολόγησή του και πάλι, δεν μπορεί παρά να οδηγήσει τον λαό στην απαγκίστρωσή του από τα δεσμά που επιβάλλουν τα κόμματα και οι πελάτες τους στην πραγματική οικονομία.

Ο λαός έχει μόνο έναν δρόμο να ακολουθήσει ενωμένος και αντιστεκόμενος στους Βορίδηδες, τους Μιχαλολιάκους, τους Πετράκους, και τους Κωνσταντόπουλους. Να αποτινάξει τα δεσμά της μετριοκρατίας, της υπερφορολόγησης, των προνομίων για λίγους κομματικούς, της απαξίωσης ενός γραφειοκρατικού τέρατος απέναντι στο επιχειρείν και τους νέους που αναγκάζονται είτε να υποταχθούν είτε να φύγουν από τη χώρα.
Τελειώσαμε με τον Πάγκαλο εδώ και χρόνια. Ήρθε η ώρα να τελειώσουμε και με αυτούς που τα έφαγαν μαζί του.

* Ο Παναγιώτης Πασπαλιάρης είναι στέλεχος του Ποταμιού

23 Ιουνίου 2015