28 Ιούλιος, 2015

Αντί για περικοπές, ας ξεκινήσουμε να μιλάμε για τη δημιουργία θέσεων εργασίας

Δημήτρης Τσιόδρας

Η δραματική κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική οικονομία δεν πρόκειται να διορθωθεί απλώς με την ψήφιση μιας συμφωνίας, αλλά μόνο με αλλαγές που μπορούν να μας πάνε παρακάτω.

Στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Σκάι «Πρώτη Γραμμή», με το Δημήτρη Οικονόμου και τη Νίκη Λυμπεράκη, συμμετείχε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, Δημήτρης Τσιόδρας.

Ο κ. Τσιόδρας ξεκίνησε την τοποθέτησή του λέγοντας ότι η δραματική κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική οικονομία δεν πρόκειται να διορθωθεί απλώς με την ψήφιση μιας συμφωνίας, αλλά μόνο με αλλαγές που μπορούν να μας πάνε παρακάτω: «Χρειάζεται ένα πλαίσιο πάνω στο οποίο να μπορεί να κινηθεί η χώρα στο επόμενο διάστημα. Λέμε για τα capital controls, το όριο καθημερινών αναλήψεων στα 60 ευρώ κλπ, αλλά υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι που έχουν να πληρωθούν επί μήνες, επιχειρηματίες που ετοιμάζονται να βάλουν λουκέτο, επιχειρήσεις που ετοιμάζονται να μεταφέρουν την έδρα τους αλλού. Αυτή η κατάσταση δεν αλλάζει με το να ψηφιστεί μια συμφωνία από ένα κόμμα, από το οποίο ένα κομμάτι του θέλει να επιστρέψει στη δραχμή κι ένα άλλο είναι απρόθυμο να υλοποιήσει τις αναγκαίες αλλαγές».

Επισήμανε ότι η πραγματική σύγκρουση εντοπίζεται στο ότι δε συζητάμε για το πώς θα δημιουργήσουμε νέο πλούτο, αλλά μιλάμε συνεχώς για περικοπές, χωρίς να γίνονται αλλαγές στη Δημόσια Διοίκηση και χωρίς να δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας. Στον τελευταίο ανασχηματισμό, ο Πρωθυπουργός θα μπορούσε να είχε επιστρατεύσει πραγματικές μεταρρυθμιστικές δυνάμεις και καταξιωμένα πρόσωπα μέσα στην κοινωνία, αλλά προτίμησε, δυστυχώς, να προβεί σε εσωτερικές διευθετήσεις: «Εμείς θα προσφέραμε πολιτική στήριξη σε μια τέτοια κυβέρνηση που θα αξιοποιούσε ό,τι καλύτερο σε δυναμικό διαθέτει η χώρα, σαφέστατα», κατέληξε ο κ. Τσιόδρας.

Τέλος, ως προς το ενδεχόμενο προσφυγής σε κάλπες, ο Δημήτρης Τσιόδρας αφενός υποστήριξε ότι χωρίς να έχει σταθεροποιηθεί πρώτα η χώρα δεν είναι δυνατό να πάμε σε εκλογές, αφετέρου ότι έχει ωριμάσει το αίτημα αλλαγής του εκλογικού νόμου κι υιοθέτησης της απλής αναλογικής, όπως ήταν, άλλωστε, το πάγιο αίτημα της Αριστεράς επί δεκαετίες.

* Ο Δημήτρης Τσιόδρας είναι εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού.

28 Ιουλίου 2015, ΣΚΑΪ.