6 Ιούνιος, 2017

Ανάπτυξη και παραγωγή είναι λέξεις άγνωστες στο πολιτικό προσωπικό

Σταύρος Θεοδωράκης

Tην ανάγκη να προτάξουμε τη μάχη για ανάπτυξη και παραγωγή επεσήμανε ο Σταύρος Θεοδωράκης προσερχόμενος στην πρώτη εκδήλωση του Ινστιτούτου του Ποταμιού Π²-Πρόοδος στην Πράξη με θέμα: «Ανάπτυξη στην πράξη: Μια συζήτηση με αυτούς που πέτυχαν».

Ο επικεφαλής του Κινήματος άσκησε επίσης κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Η δήλωση του Σταύρου Θεοδωράκη σε κάμερα της ΕΡΤ έχει ως εξής:

«Για να βγούμε από την κρίση πρέπει να αρχίσουμε να συζητάμε για λέξεις άγνωστες στο πολιτικό σκηνικό. Παραγωγή και ανάπτυξη. Δεν αρκεί να μιλάμε για τα χρέη για τη λιτότητα και για τις περικοπές. Από τότε που ξεκίνησε η κρίση μιλάμε για ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης, κανείς δεν τολμά να πει περισσότερες κουβέντες για αυτό. Το Ποτάμι προσπαθεί, συνομιλεί, ερευνά, συζητά με τους συμμάχους του και είναι έτοιμο για πολλές πτυχές αυτού του προγράμματος ανασυγκρότησης. Δυστυχώς όμως απέναντι μας έχουμε μια κυβέρνηση που παίζει καθυστέρηση, έχουμε πολιτικά όργανα τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που μιλάνε συνέχεια για το παρελθόν, είναι σε βήμα σημειωτόν και δεν μιλούν για αυτά που πρέπει να μιλήσει κάποιος στην ελληνική κοινωνία. Παραγωγή ανάπτυξη δημιουργία θέσεων εργασίας με ενίσχυση του εξαγωγικού χαρακτήρα της χώρας».