22 Ιανουαρίου, 2018

Αναδεικνύοντας την κοινή μας πολιτιστική κληρονομιά ίσως συμβάλλουμε στην πραγματική ενοποίηση της Ευρώπης

Γιώργος Γραμματικάκης

Ανάρτηση του Γιώργου Γραμματικάκη στο Facebook

Ευρωπαϊκό έτος πολιτιστικής κληρονομιάς το φετινό. Έρχεται να μας θυμίσει ότι ο πιο σπουδαίος συνεκτικός δρόμος που μας ενώνει είναι ο Πολιτισμός. Η μουσική, τα συγγραφικά έργα, η ποίηση, η τέχνη, η αρχιτεκτονική μας δείχνουν κοινά μονοπάτια. Αναδεικνύοντας, λοιπόν, την κοινή μας πολιτιστική κληρονομιά, ίσως, καταφέρουμε να συμβάλλουμε στην πραγματική ενοποίηση της Ευρώπης που σήμερα υποφέρει, εκτός των άλλων, από πολλές αποσχιστικές τάσεις, από φωνές που στην ουσία εμποδίζουν τον πολιτισμό.

Αυτός ο χρόνος είναι μια ευκαιρία για τη σύγχρονη Ευρωπαϊκή Ένωση που δίνει πολύ μεγαλύτερη σημασία στα οικονομικά προβλήματα παρά στον Πολιτισμό -ξεχνώντας ότι είναι αλληλένδετα- να στρέψει το βλέμμα της προς τα εκεί. Θα συνεχίσω, λοιπόν, να προσπαθώ για να γίνει αυτή η χρονιά ο καταλύτης που θα δώσει στις ευρωπαϊκές πολιτιστικές αξίες το ρόλο που τους αξίζει για ένα καλύτερο μέλλον της Ευρώπης.

Μπορείτε να δείτε την παρέμβασή μου στην εκπομπή της κυρίας Δικαιάκου «Κάρτα Μέλους» στο βίντεο που ακολουθεί:

Ευρωπαϊκό έτος πολιτιστικής κληρονομιάς το φετινό. Έρχεται να μας θυμίσει ότι ο πιο σπουδαίος συνεκτικός δρόμος που μας ενώνει είναι ο Πολιτισμός. Η μουσική, τα συγγραφικά έργα, η ποίηση, η τέχνη, η αρχιτεκτονική μας δείχνουν κοινά μονοπάτια. Αναδεικνύοντας, λοιπόν, την κοινή μας πολιτιστική κληρονομιά, ίσως, καταφέρουμε να συμβάλλουμε στην πραγματική ενοποίηση της Ευρώπης που σήμερα υποφέρει, εκτός των άλλων, από πολλές αποσχιστικές τάσεις, από φωνές που στην ουσία εμποδίζουν τον πολιτισμό.Αυτός ο χρόνος είναι μια ευκαιρία για τη σύγχρονη Ευρωπαϊκή Ένωση που δίνει πολύ μεγαλύτερη σημασία στα οικονομικά προβλήματα παρά στον Πολιτισμό -ξεχνώντας ότι είναι αλληλένδετα- να στρέψει το βλέμμα της προς τα εκεί. Θα συνεχίσω, λοιπόν, να προσπαθώ για να γίνει αυτή η χρονιά ο καταλύτης που θα δώσει στις ευρωπαϊκές πολιτιστικές αξίες το ρόλο που τους αξίζει για ένα καλύτερο μέλλον της Ευρώπης.Μπορείτε να δείτε την παρέμβασή μου στην εκπομπή της κυρίας Δικαιάκου «Κάρτα Μέλους» στο βίντεο που ακολουθεί.

Gepostet von Γιώργος Γραμματικάκης am Montag, 22. Januar 2018