9 Απρίλιος, 2019

Αν η αποχή είναι τεράστια, θα νικήσουν πάλι οι κομματικοί στρατοί

Ποτάμι

Η συνέντευξη Τύπου του Σταύρου Θεοδωράκη στη Λάρισα

"Αν διαβάσει κανείς τις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με το σκάνδαλο NOVARTIS, θα νομίζει πως ζει σε άλλη χώρα", τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης στη Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα Μέσα Ενημέρωσης της Λάρισας, ζητώντας από τα κόμματα να αφήσουν την δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της και να σταματήσουν την μικροκομματική αντιπαράθεση.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει ακόμα και τον κ. Πικραμμένο, που ανέλαβε πρωθυπουργός για ένα μήνα σε μία δύσκολη στιγμή για τη χώρα, ενώ η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι ποτέ δεν υπήρχε πρόβλημα με την φαρμακευτική δαπάνη." Και συμπλήρωσε: "Προφανώς υπάρχουν πολιτικές ευθύνες που πρέπει να διερευνηθούν, αλλά όχι με μικροπολιτικές λογικές.”

Αναφορικά με τα δημοσκοπικά ευρήματα και το ποσοστό που εκτιμά πως θα πάρει το Ποτάμι στις ευρωεκλογές, δήλωσε πως: “Αν η αποχή είναι τεράστια και ψηφίσουν πάλι μόνο οι κομματικοί στρατοί, το ποσοστό μας θα είναι συμπιεσμένο. Αν ο κόσμος σηκωθεί από τον καναπέ και ψηφίσει, το Ποτάμι θα ξεπεράσει τον στόχο του 5%”. Σύμφωνα με τον Σταύρο Θεοδωράκη, το Ποτάμι απευθύνεται σε ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου που το ακούει με προσοχή και στους αναποφάσιστους που έχουν απογοητευτεί από τις ιδεοληψίες, τους λαϊκισμούς και τις συντηρητικές επιλογές της Δεξιάς και της Αριστεράς.

Σχετικά με τη συζήτηση περί Προοδευτικής Συμμαχίας που σχεδιάζει ο κ. Τσίπρας, τόνισε πως «πρόκειται για ένα εκλογικό τέχνασμα» και συμπλήρωσε: «Εμείς δεν μετέχουμε στην προσπάθεια του κ. Τσίπρα να ξεγελάσει τους πολίτες με μία νέα θεωρία. Δεν μετέχουμε ούτε στα δεξιά μέτωπα. Δεν πιστεύουμε ότι η λύση βρίσκεται στην επιστροφή στους υπουργούς του παρελθόντος. Είμαστε παρόντες με τη δική μας πρόταση».

Τέλος, αναφέρθηκε στους τρεις λόγους που θα πρέπει οι πολίτες να στηρίξουν το Ποτάμι στις ευρωεκλογές. Στο ψηφοδέλτιο που αποτελείται από ανθρώπους που εκφράζουν τις ζωντανές δυνάμεις της χώρας, στην πρόταση για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης που συμπίπτει με εκείνη του Προέδρου Μακρόν για την Ευρωπαϊκή Αναγέννηση και τρίτον, για το γεγονός ότι είναι ένα Κίνημα που τολμάει να παίρνει αποφάσεις μακριά από το κομματικό συμφέρον, με γνώμονα μόνο το πατριωτικό. “Τολμάμε αυτά που δεν τολμούν τα κόμματα εξουσίας” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μετά την ολοκλήρωση της συνέντευξης του Σταύρου Θεοδωράκη, στους δημοσιογράφους μίλησαν και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Κλεοπάτρα Σιδηροπούλου και Θανάσης Χειμωνάς εξειδικεύοντας το πρόγραμμα του Κινήματος.

Δείτε την ανάρτηση του επικεφαλής του Ποταμιού:

Δείτε το βίντεο:

Φωτογραφίες: Αφροδίτη Χουλάκη