2 Οκτωβρίου, 2017

«Ακόμα ένα προχειρογραμμένο σχέδιο νόμου για μικροπολιτικές σκοπιμότητες»

Γιώργος Μαυρωτάς

Τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017, ο Γραμματέας Κοινοβουλευτικού Έργου και βουλευτικής Αττικής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς είχε συνάντηση με αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΝΕ), τον Πρόεδρο κ. Δ. Σκουτέλη, τον Αντιπρόεδρο Β’ κ. Α. Κωτσή, τον Γενικό Γραμματέα κ. Α. Δάγλα και το μέλος κ. Γ. Αβραμίδη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι πρόχειρες, πρωτοφανείς και νομικά έωλες διατάξεις του πρόσφατου σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας για τις ρυθμίσεις της Ένωσης Νοσηλευτών και τον νοσηλευτικό κλάδο.

Οι εκπρόσωποι της ΕΝΕ κατέδειξαν τον αιφνιδιαστικό παρεμβατισμό εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας ως προς τις αρχαιρεσίες του συλλόγου όταν ήδη είχαν προκηρυχθεί εκλογές. Συζητήθηκε η προφανώς δίχως νομική επεξεργασία άστοχη διάταξη περί ενοποίησης του κλάδου νοσηλευτικού προσωπικού καθώς επίσης και το ανοικτό ζήτημα στελέχωσης των θέσεων προϊσταμένων στις νοσηλευτικές υπηρεσίες.

Ο κ. Μαυρωτάς στάθηκε εκτός των άλλων και στο θέμα της συμμετοχής στις εκλογές ακόμα και μελών που δεν έχουν τακτοποιήσει τις οφειλές τους, σχολιάζοντας ότι πίσω από αυτήν τη διάταξη προφανώς κρύβονται μικροκομματικές σκοπιμότητες εν όψει εκλογών της ΕΝΕ.

Επίσης στο πλαίσιο της ιδιαίτερα εποικοδομητικής συζήτησης αναφέρθηκαν τα θέματα της αποτυχίας επαρκούς στελέχωσης των ΤΟΜΥ καθώς δεν υπήρξε εκδήλωση ενδιαφέροντος από τους γιατρούς όπως και ζητήματα που αφορούν την τριτοβάθμια εκπαίδευση και τα τμήματα νοσηλευτικής. Ο κ. Μαυρωτάς τόνισε για ακόμη μία φορά την απουσία απάντησης εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας σε κοινοβουλευτική ερώτησή του, για το ποιος αριθμός νοσηλευτικού προσωπικού βρίσκεται εκτός πρώτης γραμμής, με απόσπαση σε βουλευτές, πολιτικά κόμματα Υπουργεία κλπ.

Δείτε φωτογραφίες από τη συνάντηση: