12 Μαΐου, 2019

Αυτός ο τόπος είναι και δικός σας τόπος

Ποτάμι

«Τι να κάνουμε πάλι εκεί; Ποιός μας περιμένει;». Στο ερώτημα αυτό που έθεσε η Ρίκα Μπενβενίστε στο βιβλίο της “Αυτοί που επέζησαν”, για τα άσχημα της δεκαετίας του '40, αναφέρθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης. Ο επικεφαλής του Ποταμιού χαιρέτισε την εκδήλωση για τα 71 χρόνια από την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ, το βράδυ του Σαββάτου 11 Μαΐου, στο Mediterranean Palace της Θεσσαλονίκης.

«Αυτός ο τόπος είναι και δικός σας τόπος», υπογράμμισε και αναφερομένος σε αυτά που ζούμε είπε πως όσα γίνονται το τελευταίο διάστημα στις σχέσεις Ελλάδας και Ισραήλ «προεξοφλούν ότι έχουμε ένα κοινό μέλλον, προχωράμε μαζί και μπορούμε να κάνουμε καλύτερη την ευρύτερη περιοχή μας».

Αναλυτικά ο χαιρετισμός:

«Ευχαριστώ για την πρόκληση!

Δεν θα πω για την Ελλάδα και το Ισραήλ. Θα πω λίγα πράγματα για τους ανθρώπους. Ένα εκπληκτικό βιβλίο που έχει τον τίτλο “Αυτοί που επέζησαν” της Ρίκα Μπενβενίστε, που μιλάει , ξεκινούσε με το ερώτημα: “Τί να κάνουμε πάλι εκεί; Ποιός μας περιμένει;”.

Νομίζω, 70 χρόνια από τότε, η απάντηση έχει δοθεί. Αυτός ο τόπος είναι και δικός σας τόπος και νομίζω πως τα όσα γίνονται το τελευταίο διάστημα στις σχέσεις Ελλάδας και Ισραήλ, προεξοφλούν ότι έχουμε ένα κοινό μέλλον, προχωράμε μαζί και μπορούμε να κάνουμε καλύτερη την ευρύτερη περιοχή μας.

Σας ευχαριστώ!»

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτογραφίες: Αφροδίτη Χουλάκη

Σχετικά