2 Απριλίου, 2015

Αυτό που έχει σημασία είναι η επίσημη γραμμή

Δημήτρης Τσιόδρας

Οι εκπρόσωποι Τύπου της ΝΔ και του Ποταμιού, κ. Μαρία Σπυράκη και κ. Δημήτρης Τσιόδρας αντίστοιχα, φιλοξενήθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης 2 Απριλίου στην εκπομπή "Αταίριαστοι" του ΣΚΑΪ. Τη συζήτηση μονοπώλησε το email Βαρουφάκη καθώς και το non paper που κυκλοφόρησε από το Μέγαρο Μαξίμου.

«Το non paper και το τι λέμε μεταξύ μας δεν έχει τόση σημασία. Αυτό που έχει σημασία είναι η επίσημη γραμμή και σε αυτή τη βάση πρέπει να γίνεται η συζήτηση» σχολίασε ο κ. Τσιόδρας στη συζήτηση με τους κκ. Ντσούνα και Κούτρα. Ο κ. Τσιόδρας συμπλήρωσε μάλιστα ότι «πρέπει κάποια στιγμή να αφήσουμε τις διαρροές μέσω non paper κλπ και να συζητήσουμε βάσει του τι έχουμε στείλει στο Eurogroup». Αναφερόμενος στην έκτακτη σύγκλιση της Ολομέλειας το απόγευμα της Δευτέρας, σημείωσε πως «η συζήτηση στη Βουλή έγινε χωρίς να γνωρίζουμε βασικά στοιχεία για την πορεία των διαπραγματεύσεων».

Στη συνέχεια, ο κ. Τσιόδρας επεσήμανε την ανάγκη να τακτοποιηθεί άμεσα η προκήρυξη για τις τηλεοπτικές άδειες, ενώ σχολίασε πως «μέχρι στιγμής οι άδειες ήταν προσωρινές επειδή αυτή η κατάσταση συνέφερε το ίδιο το σύστημα». Ερωτηθείς σχετικά με τα ζητήματα που αφορούν το ασφαλιστικό και τις επικουρικές συντάξεις, ο κ. Τσιόδρας ξεκαθάρισε ότι στο email Βαρουφάκη αναφέρεται με σαφήνεια ότι «η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος αναβάλλεται για το 2015 και θα διαμορφωθεί εκ νέου βάσει των αλλαγών που πρέπει να γίνουν στο ασφαλιστικό σύστημα συνολικά».

Τέλος, σε ερώτηση των δημοσιογράφων για πιθανή συμμετοχή του Ποταμιού στην κυβέρνηση, ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού απάντησε πως σε ό,τι αφορά ζητήματα πάταξης της φοροδιαφυγής ή αντιμετώπισης της διαφθοράς υπάρχει σύγκλιση με την κυβέρνηση και το Ποτάμι θα ενισχύσει την προσπάθεια αυτή. Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι «την πρωτοβουλία κινήσεων την έχει ο κ. Τσίπρας, οπότε οποιαδήποτε εξέλιξη περνά από το χέρι του».

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης εδώ:

* Ο Δημήτρης Τσιόδρας είναι εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού

ΣΚΑΪ