19 Ιουλίου, 2015

Αυτή η συμφωνία πρέπει να υλοποιηθεί με εποικοδομητικό τρόπο

Ζωή Αποστολοπούλου

Είναι η ώρα να προχωρήσουμε, με μακρόπνοο σχεδιασμό, στις εκσυγχρονιστικές μεταρρυθμίσεις του τρόπου λειτουργίας του Ελληνικού Κράτους, σε τομείς όπως η Δημόσια Διοίκηση, η Δικαιοσύνη, το φορολογικό και μία σειρά από άλλα θέματα. Για το Ποτάμι, το πρόγραμμα πρέπει να εφαρμοστεί με εποικοδομητικό τρόπο.

Στην κυριακάτικη ενημερωτική εκπομπή «Πρώτη Ώρα» της ΕΡΤ1 συμμετείχε το στέλεχος του Ποταμιού, κ. Ζωή Αποστολοπούλου.

Απαντώντας στην ερώτηση για το αν το Ποτάμι πρόκειται να στηρίξει τη συμφωνία α λα καρτ, ψηφίζοντας όσα μέτρα είναι αναπτυξιακά και καταψηφίζοντας αυτά που συνοδεύονται από περικοπές, η κ. Αποστολοπούλου τόνισε ότι πρώτα πρέπει να δούμε την κατεύθυνση την οποία πρόκειται να ακολουθήσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. «Πρόκειται για μια πολύ σκληρή συμφωνία, αλλά υπάρχουν δυνατότητες που μπορούμε να αξιοποιήσουμε, όπως το να υλοποιήσουμε, με πάρα πολύ ταχύ ρυθμό, εκείνες τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είναι η ώρα να προχωρήσουμε, με μακρόπνοο σχεδιασμό, στις εκσυγχρονιστικές μεταρρυθμίσεις του τρόπου λειτουργίας του Ελληνικού Κράτους, σε τομείς όπως η Δημόσια Διοίκηση, η Δικαιοσύνη, το φορολογικό και μία σειρά από άλλα θέματα. Για το Ποτάμι, το πρόγραμμα πρέπει να εφαρμοστεί με εποικοδομητικό τρόπο», συμπλήρωσε.

Τέλος, για το ενδεχόμενο διεξαγωγής εκλογών, η κ. Αποστολοπούλου διατύπωσε την άποψη ότι αυτήν τη στιγμή θα λειτουργούσαν αποσταθεροποιητικά για το πραγματικό πλαίσιο της οικονομικής ζωής της χώρας, χαρακτηρίζοντας τον πρόσφατο ανασχηματισμό άτολμο.

* Η Ζωή Αποστολοπούλου είναι υπεύθυνη του Τομέα Μεταναστευτικής Πολιτικής.

19 Ιουλίου 2015, ΕΡΤ1