24 Μάιος, 2017

Αδιανόητο να δεσμεύσει ο κ. Τσίπρας τη χώρα για άλλα 40 χρόνια

Δημήτρης Τσιόδρας

Από το «too good to be true» που δήλωνε προ ολίγων ημερών και τη μονομερή διαγραφή που είχε κάνει σημαία προεκλογικά, ο κ. Τσίπρας θεωρεί τώρα ότι η χρηματοδότηση της χώρας θα μπορούσε να επιτευχθεί ακόμη και με τη «λύση που μας παρουσίασε ο κ. Σόιμπλε και αρνηθήκαμε».

Το να σχολιάζει κανείς τις συνεχείς αλλαγές θέσεων του κ. Τσίπρα δεν έχει νόημα. Όπως δεν έχει νόημα να παίρνει κανείς στα σοβαρά τις υποσχέσεις του. Με τη συνέπεια και την ειλικρίνεια δεν είχε άλλωστε ποτέ καλές σχέσεις. Επειδή το ζήτημα του χρέους αφορά τη χώρα και όχι την κυβέρνησή του, πρέπει να αφήσει στην άκρη τα επικοινωνιακά παιχνίδια και να υπάρξει εθνική συνεννόηση.

Θεωρούμε αδιανόητο να δεσμεύσει τη χώρα με πρωτογενή πλεονάσματα 3.5% ως το 2023 και πάνω από 2% για τα επόμενα 40 χρόνια, κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ στην παγκόσμια ιστορία. Η Ελλάδα πρέπει να πάει στις συζητήσεις, όχι ως παρατηρητής, αλλά με δική της πρόταση, αντί να περιμένει έξω από την πόρτα για να δει πού θα καταλήξουν τα παζάρια Τόμσεν-Σόιμπλε.

Δημήτρης Τσιόδρας
εκπρόσωπος Τύπου