11 Μάιος, 2015

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μετατοπιστεί από τον προεκλογικό οίστρο στην πραγματικότητα

Δημήτρης Τσιόδρας

«Αυτό που ζούμε το τελευταίο διάστημα, είναι το πώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα μετατοπιστεί από τον προεκλογικό οίστρο στην πραγματικότητα. Οι κόκκινες γραμμές, η μία μετά την άλλη πέφτουν, με τελευταία το κοινό ανακοινωθέν Γιούνκερ – Τσίπρα από το οποίο φάνηκε ότι στο τραπέζι βρίσκονται ζητήματα τα οποία μέχρι τώρα δεν συζητούσε ο ΣΥΡΙΖΑ». Αυτό παρατήρησε ο Δημήτρης Τσιόδρας, στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή των Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Οικονόμου, στην οποία φιλοξενήθηκε το πρωί της Δευτέρας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού υπενθύμισε πως παρόμοιες καταστάσεις έχουμε ζήσει και στο παρελθόν. «Όλα αυτά τα οποία έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα κάνει και τα οποία δεν υπήρχαν, τα είχαμε ακούσει και παλιότερα από τον κ. Σαμαρά με τα Ζάππεια» σημείωσε ο κ. Τσιόδρας, ενώ κατήγγειλε το κυβερνών κόμμα, διότι, όπως είπε «όσο βρισκόταν στην αντιπολίτευση είχε όλο τον χρόνο αντί να τάζει λαγούς με πετραχήλια και πράγματα τα οποία δεν γίνονταν, να καθίσει σοβαρά και να έχει ένα αξιόπιστο πρόγραμμα, το οποίο θα μπορούσε να είχε εμφανίσει από την πρώτη στιγμή, τότε που ήταν διατεθειμένοι (σ.σ. οι εταίροι) -αφού είχαμε μια νεοεκλεγμένη κυβέρνηση στην Ελλάδα- να κάνουν πίσω, σε θέματα όπως είναι το πρωτογενές πλεόνασμα». «Μπορούσαμε να βάλουμε σε βάθος χρόνου λύσεις, όπως αυτές που αφορούν το ασφαλιστικό», πρόσθεσε.

Κληθείς να σχολιάσει την οικονομική πραγματικότητα, εξήγησε πως «όταν λέμε ότι το 2015 θα έχουμε στην καλύτερη περίπτωση 0,5% ανάπτυξη αντί για 2,9% όπως προβλεπόταν, σημαίνει 4 δισ. ευρώ λιγότερα στην πραγματική οικονομία» και συμπλήρωσε ότι «το προηγούμενο διάστημα  έφυγαν από την ελληνική Οικονομία 40 δισ. ευρώ. Ύφεση 25% δηλαδή. Αυτό σημαίνει ‘’λουκέτα’’ και κυρίως στις ιδιωτικές επιχειρήσεις. «Αν δεν δούμε» επεσήμανε «το πώς θα γίνουν επενδύσεις ώστε να βρουν αυτοί οι άνθρωποι δουλειά, θα συζητάμε γενικές διακηρύξεις, θα λέμε ότι συμπαραστεκόμαστε, θα λέμε ότι ρυθμίζουμε τα πάντα, αλλά ο κόσμος θα περιμένει στην ουρά, χωρίς δουλειά, χωρίς επίδομα ανεργίας, χωρίς εισόδημα».

Μιλώντας τέλος για το ενδεχόμενο διενέργειας δημοψηφίσματος, επανέλαβε ότι «αυτό είναι το καταφύγιο των δειλών, γιατί  ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του θα θελήσουν να ζητήσουν απ’ τον λαό έγκριση για την αναίρεση των προεκλογικών τους δεσμεύσεων». «Κάναμε εκλογές πριν από τρεις μήνες, ας αναλάβει την ευθύνη ο κ. Τσίπρας.», κατέληξε.

* Ο Δημήτρης Τσιόδρας είναι εκπρόσωπος Τύπου

11 Μαΐου 2015, ΣΚΑΪ