2 Δεκεμβρίου, 2018

Υποψήφιοι... αλλιώς με το Ποτάμι

Ποτάμι

Δείτε τους συμμετέχοντες της καμπάνιας «Θέλω να είμαι υποψήφιος»

«Θέλω να είμαι υποψήφιος» ήταν ο τίτλος της καμπάνιας που ξεκίνησε πριν από λίγο καιρό το Ποτάμι με στόχο να βρει εκείνους που «δεν τους χαρίστηκε τίποτα», που θέλουν να ασχοληθούν με την πολιτική... αλλιώς, προς όφελος της χώρας. Το επιτελείο του εκλογικού αγώνα καθημερινά έχει συναντήσεις στη Σεβαστουπόλεως και σε πρώτο πλάνο βρίσκονται γυναίκες και επιστήμονες που είπαν όχι στο brain drain.

Μερικοί από τους συμμετέχοντες της καμπάνιας «Θέλω να είμαι υποψήφιος» μίλησαν στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» και στην Κατερίνα Φάκα για το Ποτάμι και την απόφασή τους να ασχοληθούν ενεργά με την πολιτική.

Τάνια Παλαμίδη, ασφαλιστική σύμβουλος, 41 ετών

DSC_6234

«Εφόσον όλοι λένε ότι "δεν μας κάνουν οι πολιτικοί οι υφιστάμενοι, δεν μας κάνουν τα κόμματα που υπάρχουν", οδηγούμαστε στην αναζήτηση νέων πολιτικών μέσα από την ίδια την κοινωνία. Κοινωνία είμαστε εμείς. Είναι ένα κάλεσμα στην ευθύνη του καθενός να εμπλακεί σε θέματα που άπτονται της καθημερινότητας του. Αν εγώ θέλω ο δήμος μου να είναι καλύτερος και να με εξυπηρετεί καλύτερα δεν μπορώ να συνεχίσω να λέω ότι θα το κάνουν οι άλλοι. Το Ποτάμι είναι πολύ ανοιχτό. Δεν έχει κομματικό στρατό. Υπάρχει μια φιλελεύθερη και δημοκρατική διαδικασία αξιολόγηση των ανθρώπων. Η πολιτική είναι μέρος της ύπαρξής μου από παιδί στο σχολείο. Σπούδασα Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις».

Κωνσταντίνος Καλοφωλιάς, εργαζόμενος σε ξενοδοχειακή μονάδα, 34 ετών

rbt

«Ακούγοντας τον Σταύρο Θεοδωράκη να καλεί στην πολιτική σκηνή όσους δεν τους χαρίστηκε τίποτα στη ζωή τους, αισθάνθηκα ότι ήρθε επιτέλους η ώρα να ακουστεί και η φωνή όλων εμάς που δεν χρωστάμε τη δουλειά μας και τις σπουδές μας στο πελατειακό κράτος. Ένας άνθρωπος που έχει δουλέψει δεν μπορεί να ταυτιστεί με την Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ και την οικογενειοκρατία της Ν.Δ. Εργάζομαι στο Τμήμα Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού μεγάλης τουριστικής μονάδας της Αττικής και απολαμβάνω να πηγαίνω σε αυτήν με το ποδήλατό μου. Η δουλειά μου δίνει τη χαρά να εργάζομαι σε έναν τομέα που προσφέρει τα μέγιστα στο ΑΕΠ της Ελλάδας και σε ένα αντικείμενο ιδιαίτερα ευαίσθητο λόγω του υψηλού δείκτη ανεργίας στη χώρα. Με άλλα λόγια, βλέπω πως η Ελλάδα της παραγωγής μπορεί να θρέψει τα παιδιά της με αξιοπρέπεια. Σπούδασα Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και είμαι κάτοχος μεταπτυχιακού στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Πολιτική στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών».

Δήμητρα Γιαννάκη, ιδιωτική υπάλληλος, 34 ετών

DSC_6243

«Κατάγομαι από το Βαρθολομιό Ηλείας. Η νέα γενιά έχει δυσκολευτεί από πολλούς παράγοντες. Νέοι της ηλικίας μου που προσπάθησαν να βρούνε ένα βηματισμό είδαν όλα να αλλάζουν εις βάρος τους. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που θέλω να ασχοληθώ με την πολιτική. Ακόμη, όταν είδα να μπαίνει στη Βουλή το κόμμα της Χρυσής Αυγής ένιωσα μεγάλη αμηχανία γιατί διαπίστωσα ότι υπάρχει μια μεγάλη ανάγκη του κόσμου να διαμαρτυρηθεί με πολύ άσχημο τρόπο απέναντι σε ένα πολιτικό σύστημα το οποίο είχε αποτύχει. Όταν δημιουργήθηκε το Ποτάμι μου έδωσε το έναυσμα να μπορέσω να διοχετεύσω την ενέργεια που είχα στο πώς θα μπορούσα να προσφέρω στα κοινά. Η καμπάνια "Θέλω να είμαι υποψήφιος" είναι κάτι που με ενθουσίασε, γιατί μου έδωσε την ευκαιρία να πραγματοποιήσω αυτά που θέλω».

Μαρία Δαμανάκη, δικηγόρος, 29 ετών

ΜαρίαΔαμανάκη_03

«Η καμπάνια αυτή είναι ουσιαστικά ένα επιστέγασμα της όλης πολιτικής και φιλοσοφίας του Ποταμιού για ανοιχτές διαδικασίες που ξεκινούν από τη βάση και κατευθύνονται προς τα πάνω και όχι το αντίστροφο που έχουμε συνηθίσει. Το Ποτάμι έχει μια προοδευτική αντίληψη. Είναι μια startup, κάνει disruption στο πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα. Θέλουμε τη νέα γενιά ισότιμο παίκτη. Είναι μια αδικημένη γενιά και όλοι αναρωτιόμαστε πόσος μήνας έχει μείνει ακόμα στο τέλος του μισθού. Η ενασχόλησή μου με την πολιτική προέκυψε από μια βαθύτερη ανάγκη να εκφράσω τις ανησυχίες μου για όλα αυτά με τα οποία δεν συμφωνώ στο κοινωνικό γίγνεσθαι και στο ελληνικό πολιτικό σύστημα. Το Ποτάμι είναι ο πολιτικός εκείνος χώρος που εξέφρασε τις αγωνίες μου, στον οποίο -συν τοις άλλοις- με τράβηξε το ήθος των συνοδοιπόρων του και οι ανοιχτές διαδικασίες. Ήμουν τυχερή που το βρήκα και με βρήκε. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου ασκώ δικηγορία. Μετά την αποφοίτησή μου από τη Νομική Σχόλη του Πανεπιστημίου Αθηνών, ολοκλήρωσα τις διατμηματικές μεταπτυχιακές μου σπουδές στη Βιοηθική στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και θέλω να προσφέρω τα μέγιστα στην πατρίδα μου».

Τάσος Παππάς, υπάλληλος σε αεροπορική εταιρεία, 26 ετών

ΤάσοςΠαππάς_03

«Γεννήθηκα στην Καρδίτσα. Εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα και έχω σπουδάσει Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ενώ έχω κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία στο Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου. Εργάζομαι σε αεροπορική εταιρεία και έχω συμμετάσχει εθελοντικά μέχρι σήμερα σε αρκετά ανασκαφικά έργα της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, καθώς και σε ανασκαφικά προγράμματα ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων. Ασχολούμαι με τα ζητήματα που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ έχω συμμετάσχει μία φορά στις εκλογές της Toπικής Αυτοδιοίκησης του 2014 ως υποψήφιος κοινοτικός σύμβουλος. Η ιδέα της καμπάνιας του Ποταμιού "Θέλω να είμαι υποψήφιος" για τα μέλη και τους φίλους του είναι πολύ καλή στη σύλληψή της, καθώς με αυτό τον τρόπο ανοίγει ο δρόμος για την είσοδο νέων ανθρώπων και ιδεών στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πιστεύω στον εθελοντισμό, γι' αυτό και συμμετέχω ενεργά τα τελευταία 10 χρόνια σε συλλόγους και σωματεία της περιοχής μου. Θα ήθελα να βοηθήσω τόσο τον τόπο καταγωγής μου όσο και την πόλη που ζω».