29 Ιουνίου, 2015

Yπάρχει θέμα χειραγώγησης της δημοκρατίας

Γιώργος Μαυρωτάς

του Γιώργου Μαυρωτά Το ζήτημα του δημοψηφίσματος είναι ευρώ ή δραχμή. Η κυβέρνηση δεν πρέπει να είναι περήφανη για το ερώτημα το οποίο θέτει στον ελληνικό λαό.

Την Κυριακή 28 Ιουνίου 2015, ο βουλευτής Αττικής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς ήταν καλεσμένος στον ΣΚΑΙ και στην εκπομπή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου με κεντρικό θέμα συζήτησης το επικείμενο δημοψήφισμα. Ο κ. Μαυρωτάς ξεκίνησε λέγοντας «Να ξέρουμε σε ποιο πραγματικό ερώτημα καλούμαστε να απαντήσουμε» σχολιάζοντας ότι δεν ξέρουμε τη συμφωνία και εξηγώντας ότι η στάση υπέρ του ΝΑΙ ξεκαθαρίζει την κατάσταση εντός της Ελλάδας. Συνέχισε λέγοντας ότι ενδέχεται να έρθουμε την επόμενη Δευτέρα με ένα όχι και τότε οι θεσμοί θα μας πουν ωραία είστε 10 μέρες πίσω ενώ επεσήμανε ότι όπως και οι υπουργοί της κυβέρνησης είχαν πει, η πρόταση συζητούταν και είμασταν στη μέση των διαπραγματεύσεων.
Ο βουλευτής του Ποταμιού σημείωσε ότι: «Σήμερα υπάρχει μια καινούρια πρόταση από τον κ. Γιούνκερ οπότε τι θα πάει να ψηφίσει την Κυριακή ο κόσμος;» λέγοντας ότι ο κόσμος δεν έχει όλα τα δεδομένα για να αποφασίσει και ότι το πραγματικό ερώτημα είναι ευρώ η δραχμή.

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι στις 25 Γενάρη ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε σαφή εντολή για καλύτερη διαπραγμάτευση εντός ευρώ και τώρα έχουμε φτάσει 2 ημέρες πριν λήξει το πρόγραμμα και είτε από άγνοια είτε από απειρία συνέταξε μία κακή υφεσιακή πρόταση συην οποία το Ποτάμι έκανε την κριτική του. Ωστόσο σε αυτό το σημείο ο κ. Μαυρωτάς σχολίασε και την περίπτωση ύπαρξης ενός σχεδίου της κυβέρνησης το οποίο έχει οδηγήσει και έχει βάλει τον ελληνικό λαό σε ένα αδιέξοδο, σε μία γωνία και του πετάει το μπαλάκι και του λέει βγες εσύ από το αδιέξοδο που σου δημιούργησα.
Έπειτα εξήγησε γιατί το όχι στο δημοψήφισμα σημαίνει και έξοδο από την ευρωζώνη καθώς δεν είμαστε μόνοι μας στην Ευρώπη που αποφασίζουμε, και μάλιστα υπάρχουν ευρωπαϊκές χώρες που περιμένουν το άλλοθι του δικού μας όχι για να μας διώξουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο κ. Μαυρωτάς σχολίασε ότι ορθώς επικαλούμαστε τη δημοκρατία στη χώρα μας αλλά δημοκρατία υπάρχει και στις άλλες χώρες και ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα είναι κατ’ ουσίαν «μπαγιάτικο».
Επίσης ο κ. Μαυρωτάς θύμισε ότι πριν 4 χρόνια για τον κ. Τσίπρα το δημοψήφισμα ήταν τυχοδιωκτισμός ενώ τώρα είναι δημοκρατικό κεκτημένο. Σχολίασε και το μη ρεαλιστικό σενάριο ακροβασίας του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ ότι ενδέχεται και οι εταίροι μετά το όχι του ελληνικού λαού να συμφωνήσουν στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ο βουλευτής του Ποταμιού ότι ούτε ο πρωθυπουργός δεν έδωσε τέτοιο αισιόδοξο σενάριο προς την επίτευξη μιας συμφωνίας.
Τέλος τόνισε για ακόμη μία φορά ότι «Το ζήτημα του δημοψηφίσματος είναι ευρώ ή δραχμή;» και ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να είναι περήφανη για το ερώτημα το οποίο έβαλε στον ελληνικό λαό, και ότι στην ουσία υπάρχει θέμα χειραγώγησης της δημοκρατίας.

Δείτε παρακάτω αποσπάσματα από την εκπομπή:

[youtube id="2QUQJAt1-sA"]

* Ο Γιώργος Μαυρωτάς είναι βουλευτής Αττικής και πολιτικός υπεύθυνος Ανώτατης Εκπαίδευσης.

29 Ιουνίου 2015, ΣΚΑΪ