16 Απρίλιος, 2019

Υπάρχει μοιρολατρία στην Ελλάδα πως τίποτα δεν αλλάζει

Κατερίνα Μπακογιάννη

Η εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Κατερίνα Μπακογιάννη στο ρ/σ του ΣΚΑΪ και τη δημοσιογράφο Χριστίνα Βίδου

Η πρόσκληση στην Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ.Κατερίνα Παπακώστα να επισκεφτούν μαζί την περιοχή των Εξαρχείων, δεν είναι επικοινωνιακή, ούτε προσωπική, αλλά καθαρά πολιτική «σε μία υφυπουργό που θα έπρεπε και να έχει ένα σχέδιο και να μπορεί να πάει στα Εξάρχεια», επανέλαβε η Κατερίνα Μπακογιάννη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και την δημοσιογράφο Χριστίνα Βίδου.

Άλλωστε δεν έχουν περάσει παρά λίγες ημέρες από την διαμαρτυρία των κατοίκων, στην οποία έδωσαν το παρόν τόσο η ίδια όσο και ο Σταύρος Θεοδωράκης για να ακούσουν τους πολίτες να διερωτούνται αν τα κυβερνητικά στελέχη «φοβούνται εμάς ή τις συμμορίες;» και δεν επισκέπτονται την περιοχή. «Στην Ελλάδα κυριαρχεί μία μοιρολατρία πως τίποτα δεν αλλάζει», είπε. "Αλλά οι πολιτικοί δεν επιτρέπεται να είναι μοιρολάτρες».

Στην εκπομπή παρενέβη και ο πρόεδρος των ειδικών φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος, ο οποίος ισχυρίστηκε πως υπάρχει η δυνατότητα και η τεχνογνωσία για να ανταποκριθούν στα καθήκοντα τους, αλλά τα πολιτικά κόμματα δεν μπορούν να συνεννοηθούν. Η εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος τόνισε πως ο Σταύρος Θεοδωράκης είχε ήδη διατυπώσει αντίστοιχη πρόταση ήδη απο το 2014 για τα Εξάρχεια στον κ. Γιώργο Καμίνη.

Η Κατερίνα Μπακογιάννη τόνισε πως η δημόσια συζήτηση αντί να περιστρέφεται γύρω από τις κρίσιμες ευρωεκλογές του Μαΐου, αναλώνεται στο αν αυτές είναι δημοψήφισμα και στην σκανδαλολογία. «Λες και ενδιαφέρει τους Ευρωπαίους ποια θα είναι η καταγεγραμμένη δύναμη των κομμάτων και όχι ποιους ευρωβουλευτές θα στείλουμε. Για το αν είναι άνθρωποι με εμπειρία στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα, να μπορούν να ψηφίζουν, να συνεισφέρουν, να επηρεάζουν προς το καλό των ευρωπαϊκών συμφερόντων».

Τέλος, δήλωσε πως στο Κίνημα αισθάνονται υπερήφανοι για τους υποψήφιους ευρωβουλευτές και τη διαφορετική πρόταση που παρουσιάζει το Ποτάμι στην κοινωνία και επεσήμανε τον μεγάλο κίνδυνο της αποχής. «Θα ψηφίσει το 50%-60% και με τι κριτήρια για αυτούς που θα στείλουμε στην ευρωβουλή;» αναρωτήθηκε και συνέχισε: « Υπήρχαν εκλεγμένοι ευρωβουλευτές την προηγούμενη πενταετία οι οποίοι δεν πάτησαν, σχεδόν ποτέ, το πόδι τους στην ευρωβουλή και ψήφιζαν εναντίον των ελληνικών συμφερόντων, ανάλογα με την όποια ιδεοληψία τους. Υπάρχουν ευρωβουλευτές που δεν γνωρίζουν μία γλώσσα να επικοινωνήσουν στο ευρωκοινοβούλιο. Αυτά επηρεάζουν τη σχέση της χώρας μας με την Ευρώπη και προφανώς και την οικονομία μας.

Ακούστε το ηχητικό: