11 Αυγούστου, 2017

Ξεκάθαρο μήνυμα για τους άνεργους Έλληνες το βόλεμα του μπαμπά

Ηλίας Κυριακόπουλος

Η επιλογή του υπουργού Χρ. Σπίρτζη να βολέψει τον μπαμπά του υπουργού Ν. Παππά στην προεδρία του ΟΑΣΘ, δεν είναι ούτε τυχαία, ούτε το πρώτο «βόλεμα» της «πρώτη φορά αριστερά», ούτε ζήτημα γνώσεων, όπως έσπευσαν να δικαιολογήσουν οι μικρομέγαλοι παραγοντίσκοι της κυβέρνησης.

Αντιθέτως είναι ένα ξεκάθαρο βήμα προς τη δημιουργία της πολακικής σοβιετίας!

Όταν ανέλαβε την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015 και μέχρι σήμερα, οι υπουργοί του και μετά οι αυλικοί τους, κάθε φορά που στριμώχνονταν ακολουθούσαν δύο μεθόδους: η πρώτη μέθοδος ήταν η χυδαία επίθεση, ενώ η δεύτερη η ηλίθια, παράλογη και υποκριτική άμυνα.

Στη μεν πρώτη περίπτωση, συγκεκριμένα στελέχη έπαιζαν (και συνεχίζουν φυσικά ακάθεκτοι) το ρόλο του «αγριόσκυλου». Γαβγίζουν, λυσσομανούν, απειλούν με «εμφύτευση» ανθρώπων 2 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της Γης, απειλούν έναν ολόκληρο λαό με επιβολή Σοβιετίας, βγάζουν τα κουμπούρια τους και πυροβολούν αβέρτα ως ψευτοπαλικαράδες του νότου και φυσικά κατηγορούν για τα πάντα όλους τους άλλους. Αποποίηση ευθυνών, υποκρισία, άγαρμπος φανατισμός, φασίζουσα νοοτροπίαπό.

Στη δε δεύτερη περίπτωση, όταν αναγκάζονται να «παίξουν» άμυνα, υπόσχονται εκκαθαρίσεις που ποτέ δεν κάνουν, σου μιλάνε για ένα δήθεν ηθικό πλεονέκτημα που δεν έχουν (λες και όλοι οι άλλοι ήταν ανήθικοι), βάζουν τα λαϊκά στρώματα μπροστά σε κάθε τους παραπλανητική απόφαση (με μία δόση γεμιστών) και φυσικά σου λένε εμφατικά: μπορεί να είμαστε κυβέρνηση, αλλά την εξουσία δεν την έχουμε. Δεν λέω, καλή η ατάκα, αλλά πάει πολύ για δύο χρόνια. Πόσα χρόνια χρειάζεται άραγε αυτή η γιαλαντζί αριστερά για να πάρει και την εξουσία που επικαλείται; Πόσα άχρηστα πρωθυπουργικά γραφεία πρέπει να φτιάξει; Πόσα σόγια πρέπει να βολέψει για να τα καταφέρει τελικά;

Όπως προείπα, η επιλογή του μπαμπά αποτελεί ένα ξεκάθαρο βήμα από τα πολλά που έχουν γίνει για την δημιουργία και την επιβολή της σοβιετίας στη χώρα μας. Ένα από τα πιο ηλίθια επιχειρήματα που ακούστηκαν ήταν ότι ο ίδιος είναι ιστορικό στέλεχος της αριστεράς με πολλούς αγώνες! Και αυτό σύντροφοι της κυβερνώσας αριστεράς είναι σοβαρό επιχείρημα; Και αν αύριο μεθαύριο, βολεύει ο Κυριάκος και ο κάθε υπουργός του τους δικούς του με ακριβώς το ίδιο επιχείρημα, τι θα λέτε; Θα κατηγορείτε, θα καταγγέλετε και θα καλείτε το λαό σε επανάσταση απέναντι στην κακιά δεξιά…;

Θα μπορούσε να ήταν κάποιος άλλος στη θέση που βολεύτηκε ο μπαμπάς Παππάς; Φυσικά. Θα μπορούσε να ήταν ένας νέος επιστήμονας, επαγγελματίας, με γνώση και όρεξη να προσφέρει στην πατρίδα. Ένας από αυτούς που αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν για να επιβιώσουν…Και να είστε σίγουροι πως θα τα κατάφερνε μια χαρά…θα είχε κίνητρο άλλωστε: την προσφορά στην πατρίδα, την επιβίωση και του ιδίου, τη δυνατότητα που του στερείτε να κάνει οικογένεια βασιζόμενος στη δουλειά του.

Ψιλά γράμματα. Αυτός ο νέος δεν θα εξυπηρετούσε τη σοβιετία, ούτε θα ήταν ένα πειθήνιο κομματόσκυλο στα χέρια των αριστερών. Άσε που μπορεί να είχε και απόψεις του στυλ ότι χρειάζεται αξιολόγηση! Τότε τι θα κάναμε; Θα έπρεπε να τον «αποκεφαλίσουμε», αλλά ακόμα δεν επιτρέπεται αυτό στην Συριζανελλάδα.

Αξιολόγηση και αξιοκρατία είναι δύο έννοιες σοβαρές και ουδεμία σχέση έχουν με τη σημερινή κυβέρνηση. Στον αντίποδα όταν εσύ μιλάς για αυτές, σου φωνάζουν ισότητα και κλήρωση! Έλα όμως που η ισότητα δεν επιτυγχάνεται με βολέματα, αλλά με ίσες ευκαιρίες. Αυτό δεν το έχουν μάθει ακόμα, όπως επίσης δεν έχουν μάθει ότι μεταξύ αυτών των δήθεν ίσων, μπορεί να υπάρχει και ο τεμπέλης, ο κακός εργάτης, ο κλέφτης κ.ο.κ.. Εκτός βέβαια κι αν αυτοί ανήκουν σε κάποια τοπική.

Να ευχηθούμε λοιπόν καλή θητεία στον βολεμένο και αποτυχία στις ονειρώξεις των κυβερνώντων για σοβιετία…Δεν θέλω ούτε να φανταστώ τι άλλο μας περιμένει όταν αλώσουν τα πάντα γύρω μας μέσω της επικαλούμενης εξουσίας τους…

*O Ηλίας Κυριακόπουλος είναι Γραμματέας της τοπικής οργάνωσης Πάτρας του Ποταμιού

Πηγή: marketnews.gr