4 Ιουνίου, 2018

Βρισκόμαστε σε ένα ιδιότυπο είδος ειρηνικού εμφύλιου

Γιώργος Γραμματικάκης

Δείτε τη συνέντευξη του Ευρωβουλευτή Γιώργου Γραμματικάκη στους Αταίριαστους του ΣΚΑΙ

Πριν από λίγο καιρό, ο υποφαινόμενος έδωσε μια συνέντευξη στους Αταίριαστους του ΣΚΑΙ. Μιλήσαμε για όλα: Για το θεσμικό κενό που υπάρχει στην Ελλάδα, για τη θέση μου απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, για τη νεανική ανεργία και το πανεπιστημιακό άσυλο, για τον Ελληνικό Οργανισμό Διαστήματος.

Πρώτιστα, πάντως, αναφέρθηκα στην ανάγκη αποκατάστασης των λέξεων: «Για να προχωρήσουμε ως χώρα» τόνισα ανάμεσα σε άλλα «πρέπει πρώτα να αποκατασταθούν οι λέξεις. Γιατί στη σημερινή ελληνική πραγματικότητα έχουν χάσει το νόημά τους -καθαρή έξοδος, ενδιάμεση έξοδος, εκλογές, άσυλο. Ο καθένας τις χρησιμοποιεί όπως τον βολεύει. Νιώθουμε ότι είμαστε βυθισμένοι μέσα σε μια σκοτεινή θάλασσα, που κανείς δε ξέρει τις προθέσεις της κυβέρνησης, κανείς δε ξέρει την πραγματική εικόνα της οικονομίας, κανείς δε ξέρει τι θα πει καθαρή έξοδος, κανείς δε ξέρει τι θα γίνει με το χρέος. Σημασία έχει να αλλάξει η γενική προοπτική. Να κοιτάξουμε πραγματικά το μέλλον. Για την ώρα βρισκόμαστε σε ένα ιδιότυπο είδος εμφύλιου σπαραγμού, έστω και αν είναι ειρηνικός».

Πολλοί φίλοι έδειξαν ενδιαφέρον για την πρωτότυπη αυτή συζήτηση - εφ όλης της ύλης, όπως λέγεται. Την παραθέτω λοιπόν αυτούσια με την ελπίδα ότι θα δικαιώσει το ενδιαφέρον τους.

Δείτε την ανάρτηση: