6 Μάιος, 2015

Τραγική πολιτική η υπερφορολόγηση και δυστυχώς θα συνεχιστεί

του Στρατή Μούγερ Το πιο βασικό ζήτημα αυτή τη στιγμή είναι οι επενδύσεις και δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ ευθύνεται αυτή τη στιγμή για την έλλειψη τους.

Στη ΝΕΡΙΤ και την εκπομπή ΕΞΙ-ΔΕΚΑ βρέθηκε εχθές το πρωί ο Στρατής Μούγερ πολιτικός υπεύθυνος Επιχειρηματικότητας, Ανταγωνισμού και ΜμΕ.

Δυστυχώς όταν έχεις ανάγκη από έναν θεσμό όπως είναι το ΔΝΤ γνωρίζεις εκ των προτέρων τις δεσμεύσεις που θα σου ζητήσει να κάνεις απάντησε σε ερώτηση του δημοσιογράφου. Σε ότι αφορά τα εργασιακά σε οικονομική βάση έχει αποδειχθεί ότι αν σε περίοδο κρίσης η αγορά εργασίας είναι πιο ανοιχτή ενώ ναι μεν δεν προστατεύει τόσο πολύ τις ήδη υπάρχουσες θέσεις εργασίας συνολικά δημιουργεί περισσότερες ανέφερε ο κ. Μούγερ. Για την κατάσταση στην Ελλάδα ανέφερε ότι με το ευρώ συνεχίσαμε να δίνουμε αυξήσεις στους μισθούς κατά το δοκούν. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έκαναν αυξήσεις σε μισθούς χωρίς να έχει κάποια σχέση η αύξηση με την αύξηση της παραγωγικότητας.
Η τοποθέτηση του κ. Μούγερ για το ΔΝΤ και τις ομαδικές απολύσεις ήταν ξεκάθαρη τονίζοντας ότι κατά τη γνώμη του πολύ εύκολα το ΔΝΤ θα επέτρεπε την απαγόρευση των ομαδικών απολύσεων αυτό που όμως δεν θα επέτρεπε είναι η επιστροφή στις εργασιακές σχέσεις του 2009.

Το πιο βασικό ζήτημα αυτή τη στιγμή είναι οι επενδύσεις και δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ ευθύνεται αυτή τη στιγμή για την έλλειψη επενδύσεων λόγω της υπερφορολόγησης που συνεχίζει να έχει το κράτος είπε συγκεκριμένα ο κύριος Μούγερ. Αυτό που βλέπουν οι ξένοι επενδυτές και τρέχουν δεν είναι το χρέος αλλά η ασταθής κατάσταση που από ελλείμματα πήγαμε σε πλεόνασμα και πάλι γυρίσαμε στα ελλείμματα. Δυστυχώς αυτή τη στιγμή υπάρχει η εντύπωση ότι οι επενδυτές δεν είναι καλοδεχούμενοι στην Ελλάδα.

Δείτε παρακάτω τα όσα είπε στην εκπομπή ο κ. Μούγερ:

[youtube id="9i6kZa34i3s"]

* Ο Στρατής Μούγερ είναι πολιτικός υπεύθυνος Επιχειρηματικότητας, Ανταγωνισμού και ΜμΕ.

6 Μαΐου 2015, ΝΕΡΙΤ