25 Ιανουαρίου, 2017

«Tout va bien?»

Σπύρος Δανέλλης

Δήλωση του βουλευτή Ηρακλείου Σπύρου Δανέλλη για τα 2 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ και τον θάνατο του μεσαίου χώρου

Ενώ το Μαξίμου θριαμβολογεί πως όλα «βαίνουν καλώς» στα δύο χρόνια διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, η έρευνα της ΓΕΣΕΒΕ αποτυπώνει διαφορετικά την πραγματικότητα.

75,3% των ελληνικών νοικοκυριών είχε μείωση εισοδημάτων το 2016 σε σχέση με το 2015.

Το 73,5% αναμένει επιδείνωση της οικονομικής του κατάστασης το 2017.

Το 34% εκτιμά ότι δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις φορολογικές υποχρεώσεις το επόμενο έτος.

Το 32% των νοικοκυριών αναφέρει πως ζει με τουλάχιστον έναν άνεργο στην οικογένειά του, ενώ είναι γνωστό πως πολλοί από τους «εργαζόμενους» αμείβονται με λιγότερα από τον κατώτατο μισθό των 586€.

Ο θάνατος του μεσαίου παραγωγικού χώρου είναι το αποτέλεσμα του εκρηκτικού συνδυασμού αφρόνων πολιτικών λιτότητας και υπερφορολόγησης, που κλιμακώθηκαν την τελευταία διετία.

Η αδυναμία των κυβερνήσεων, αλλά και συνολικότερα του πολιτικού συστήματος, να σχεδιάσουν και να υποστηρίξουν ένα βιώσιμο παραγωγικό μοντέλο που θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για παραγωγή εισοδήματος και στέρεων θέσεων εργασίας, οδηγεί στην κλιμακούμενη καταστροφή της ελληνικής κοινωνίας.

Επιβάλλεται όσο ποτέ στο παρελθόν να αφυπνισθεί η κυβέρνηση, αλλά και η αντιπολίτευση.

Η ανάγκη συμφιλίωσης με την πραγματικότητα, σύνεσης και συνεννόησης είναι οι αναγκαίες συνθήκες για την οικοδόμηση όρων ελπίδας και αυτοπεποίθησης, όρων απαραίτητων για τη δημιουργική επανάσταση που χρειάζεται η χώρα.

Σπύρος Δανέλλης
Βουλευτής Ηρακλείου με το Ποτάμι
Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος