2 Ιανουαρίου, 2018

Τους δικούς μας τους ακούσαμε ( ; ) οι άλλοι τι λένε;

Σταύρος Θεοδωράκης

Ανάρτηση του Σταύρου Θεοδωράκη στο Facebook

Γαλλία. Ο Εμμανουέλ Μακρόν είπε πως η Γαλλία πρωτοστατεί στη μάχη ενάντια στην τρομοκρατία, αλλά και «καλωσορίζει άντρες και γυναίκες όταν απειλούνται λόγω καταγωγής, θρησκείας και πολιτικών πεποιθήσεων». «Τι αξία έχει η επιτυχία, εάν είναι μόνο επιτυχία μιας χούφτας ανθρώπων».

Γερμανία. Η Άνγκελα Μέρκελ αναγνώρισε τον πολιτικό διχασμό στη χώρα της. Κάλεσε τους πολίτες να θυμηθούν όλα αυτά που τους ενώνουν και ζήτησε «σεβασμό στους άλλους». «Να προσέχουμε τους άλλους, να τους ακούμε και να τους δείχνουμε κατανόηση».

Δανία. Η Βασίλισσα Μαργαρίτα Β' ενθάρρυνε τους πολίτες «να δοκιμάσουν όλοι κάτι ανούσιο, που δεν έχει συγκεκριμένο νόημα». Γιατί αξία έχουν οι εμπειρίες που εμπνέουν τη φαντασία.

Ηνωμένο Βασίλειο. Η Πρωθυπουργός Τερέζα Μέι υποσχέθηκε επενδύσεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ενώ δεσμεύτηκε να αντιμετωπίσει τα περιστατικά παρενόχλησης στο εργασιακό περιβάλλον.

Ιαπωνία. Ο Πρωθυπουργός Shinzo Abe χαρακτήρισε εθνική κρίση τις διαρκώς μειούμενες γεννήσεις και τη γήρανση του πληθυσμού. Υποσχέθηκε παροχές στις οικογένειες που θέλουν να κάνουν παιδιά.

Ινδία. Ο Πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι πρότεινε να δημιουργηθεί στο Κοινοβούλιο της χώρας μια θέση για πολίτες 18 έως 25 ετών από κάθε διαμέρισμα της Ινδίας. «Να ασχοληθούν οι νέοι με τα κοινά γιατί η δύναμη της ψήφου είναι η θετική δύναμη της δημοκρατίας».

Κίνα. Ο Πρόεδρος Xi Jinping ζήτησε να βάλουμε στόχο την εξάλειψη της φτώχειας μέχρι το 2020. «Να μοιραστούμε τα οφέλη της οικονομικής ανάπτυξης στο πλαίσιο της παγκόσμιας κοινότητας».

Κύπρος. Ο Νίκος Αναστασιάδης υπερηφανεύτηκε πως οι πολίτες απολαμβάνουν τα οφέλη του συστήματος υγείας, αλλά και φοροελαφρύνσεις. Το 2018 η χώρα του θα αναπτύξει προγράμματα χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Ο κόσμος έχει στόχους, εμείς μαλλον κυνηγάμε την ουρά μας.

Δείτε και σχολιάστη την ανάρτηση:

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com