16 Σεπτεμβρίου, 2015

#tora_autodioikisi: Εσείς ρωτήσατε, το Ποτάμι απάντησε

Το Ποτάμι

Την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ακόμα μία διαδικτυακή συζήτηση από το Ποτάμι στη σελίδα του στο Facebook, αυτή τη φορά με θέμα την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο ανοιχτός διάλογος μέσω διαδικτύου είχε μεγάλη απήχηση και την παρακολούθησαν περισσότερα από 250 άτομα, από διάφορα ηλικιακά γκρουπ και περιοχές της Ελλάδας.

Οι εμπειρογνώμονες του τομέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης ήταν οι:

Κυριάκος Χαρακίδης, Υπεύθυνος του Τομέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Περιφερειακής Ανάπτυξης και υποψήφιος βουλευτής Δράμας

Σπύρος Πέγκας, Εμπειρογνώμων στον Τομέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Περιφερειακής Ανάπτυξης και υποψήφιος βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης

Μιχάλης Χρηστάκης, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης "Κλεισθένης" και υποψήφιος βουλευτής Β' Αθηνών.

Τα στελέχη του Ποταμιού απάντησαν σε δεκάδες ερωτήσεις πολιτών, ενώ το επίπεδο της συζήτησης ήταν ιδιαίτερα υψηλό, καθώς οι ερωτήσεις που τέθηκαν ήταν πολλές, σαφείς και έδειξαν το πραγματικό ενδιαφέρον των πολιτών για τα θέματα οργάνωσης και λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με σκοπό τη στήριξη των μεταρρυθμίσεων και της τοπικής ανάπτυξης.

Ο άξονας γύρω από τον οποίο κινήθηκαν οι περισσότερες ερωτήσεις των χρηστών του διαδικτύου ήταν γύρω από το θέμα της αυτοχρηματοδότησης, της διαφάνειας της διαχείρισης και της προώθησης της απασχόλησης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οι ειδικοί του Ποταμιού απάντησαν σε όλες τις ερωτήσεις και απορίες των πολιτών, υποστηρίζοντας τις βασικές θέσεις του κινήματος, οι οποίες συνοψίζονται στο τρίπτυχο «Αυτονομία-Αυτοχρηματοδότηση-Αυτοέλεγχος», όπως αυτές παρουσιάστηκαν και αναλυτικά στο debate της ΚΕΔΕ, που πραγματοποιήθηκε στις 10-09-15 με θέμα την παρουσίαση των θέσεων των κομμάτων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η Αυτοδιοίκηση αποτελεί κομβικό μοχλό για την αναδιαμόρφωση του Κεντρικού κράτους. Κάθε μεταρρύθμιση σχεδιάζεται κεντρικά, αλλά εφαρμόζεται τοπικά, διαφορετικά μένει ανεφάρμοστη. Σχεδιάζω κεντρικά, αλλά προβλέπω τοπικά για την εφαρμογή σε τοπικές δομές ( Περιφέρειες και Δήμοι ). Τέλος στο πατρονάρισμα που εφαρμόζει η κεντρική διοίκηση στην Αυτοδιοίκηση. Απαιτείται το κατάλληλο Nομοθετικό πλαίσιο για να δοθεί ένα τέλος στην πολιτική κηδεμονία των κομμάτων στις τοπικές αρχές και στις τοπικές δημοτικές παρατάξεις. Συνεργασία και συνέργεια της Αυτοδιοίκησης με την Κεντρική Διοίκηση σε κάθε μεταρρύθμιση προς όφελος της οικονομίας,της εργασίας και εντέλει της κοινωνίας.

Από αριστερά οι κ.κ. Χρηστάκης, Χαρακίδης, Πέγκας, μπροστά από τους υπολογιστές τους, απαντούν στις ερωτήσεις των χρηστών του διαδικτύου μέσα από την επίσημη σελίδα του Ποταμιού στο Facebook.

Από αριστερά οι κ.κ. Χρηστάκης, Χαρακίδης, Πέγκας, μπροστά από τους υπολογιστές τους, απαντούν στις ερωτήσεις των χρηστών του διαδικτύου μέσα από την επίσημη σελίδα του Ποταμιού στο Facebook.

Όλες τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις της διαδικτυακής αυτής συζήτησης στο Facebook μπορείτε να τις διαβάσετε εδώ: https://www.facebook.com/events/1651004688479876/

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com