13 Απριλίου, 2019

Τον φιλελευθερισμό στην Ελλάδα τον κρύβουμε

Γιάννης Κωνσταντινίδης

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Γιάννης Κωνσταντινίδης στο ΚΕΦΙΜ

Προσκεκλημένος στην εκδήλωση του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών για την "Ελλάδα 2021 - Ατζέντα για την ελευθερία και την ευημερία" βρέθηκε ο Γιάννης Κωνσταντινίδης, υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το Ποτάμι.

Μιλώντας στην ενότητα για το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων στη δημόσια διοίκηση, σημείωσε: "Διασπορά ευθύνης, τυπολατρία, πολιτική παρέμβαση: οι τρεις πληγές της δημόσιας διοίκησης στην Ελλάδα. Οι τρεις αιτίες της αναποτελεσματικότητας του δημοσίου. Αυτής που αναγνωρίζουμε απλώς ως 'φυσική τάξη πραγμάτων'. Αυτής που αρνούμαστε να αντιμετωπίσουμε προσποιούμενοι ότι η προσεκτική νομοθέτηση ή η αξιολόγηση προσωπικού ή η εκτίμηση κόστους ή η πιστοποίηση υπηρεσιών είναι πράγματα του διαβόλου."

"Τον φιλελευθερισμό στην Ελλάδα τον κρύβουμε. Στη Νέα Δημοκρατία άνθρωποι με φιλελεύθερες ιδέες περιχαρακώνονται σε μια πτέρυγα και συχνά εξωθούνται εκτός κόμματος. Στο ΠΑΣΟΚ των μεταρρυθμίσεων με φιλελεύθερο πρόσημο, δηλαδή μεταρρυθμίσεων που απελευθέρωσαν τους πολίτες από το δημόσιο στα τέλη της δεκαετίας του 1990, δεν τόλμησαν ποτέ να μιλήσουν για φιλελεύθερες πολιτικές", σχολίασε στο περιθώριο της συζήτησης με τους ερευνητές και εμπειρογνώμονες του ΚΕΦίΜ.

"Όμως ο φιλελευθερισμός δεν είναι τίποτα άλλο παρά η ελευθερία επιλογών. Και αυτήν τη δίνει η ισότητα ευκαιριών. Ένα αποτελεσματικό και αδιάφθορο δημόσιο θα δώσει τις ίσες ευκαιρίες."