19 Αυγούστου, 2015

Το ζητούμενο είναι να κυβερνηθεί η χώρα

Γιώργος Μαυρωτάς

Στην απογευματική ενημερωτική εκπομπή του Σκάι με το Νίκο Υποφάντη και την Έλενα Παπαδημητριου φιλοξενήθηκε χθες ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, ο κ. Μαυρωτάς πρώτα υπενθύμισε ότι πάγια θέση του Ποταμιού είναι η υιοθέτηση ενός αναλογικότερου συστήματος κι η μείωση του bonus των 50 εδρών κι επισήμανε ότι η όποια αλλαγή στον εκλογικό νόμο δε μπορεί να περάσει από τα Θερινά Τμήματα της Βουλής, αλλά μόνο από Ολομέλεια. Το ίδιο ισχύει και για την όποια συζήτηση για ψήφο εμπιστοσύνης ή για τυχόν πρόταση μομφής κατά της Προέδρου της Βουλής.

«Το ζητούμενο, ωστόσο», είπε, «είναι να κυβερνηθεί η χώρα μετά την ψήφιση της Συμφωνίας. Βλέπουμε ότι ο Πρωθυπουργός κι ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν μια αλλεργία στο να κυβερνήσουν. Αντιθέτως, έχουν μια ροπή προς διαδικασίες και τακτικισμούς που σχετίζονται με εκλογές, με συνέδρια κοκ, προκειμένου να επιλύσουν τα εσωκομματικά τους προβλήματα».

Σε ό,τι αφορά την πρωτοβουλία που πήραν οι βουλευτές του Ποταμιού για συγκέντρωση υπογραφών για κατάθεση πρόταση μομφής κατά της ΠτΒ, ο κ. Μαυρωτάς τόνισε ότι από το Ποτάμι θα ήθελαν αυτή να αποκτήσει υπερκομματικό χαρακτήρα.

Σύμφωνα με το βουλευτή του Ποταμιού, η κ. Κωνσταντοπούλου, αντί να διαδραματίζει το συναινετικό ρόλο που οφείλει, ως μία από τους ανώτατους πολιτειακούς παράγοντες, επιλέγει μια συγκρουσιακή στάση. Ωστόσο, αναφερόμενος ειδικά στη διαδικασία συγκέντρωσης υπογραφών, τόνισε ότι: «Ναι, είναι επιλογή του κ. Τσίπρα, όμως όλοι μας την ψηφίσαμε το Φεβρουάριο κι όλοι μας πρέπει να αναλάβουμε το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί».

Δείτε εδώ απόσπασμα της εκπομπής:

* O Γιώργος Μαυρωτάς είναι βουλευτής Αττικής.

19 Αυγούστου 2015, ΣΚΑΪ.