17 Ιουνίου, 2015

Tο θέμα είναι να ξέρουμε πόσο τεντώνουμε το σχοινί χωρίς να σπάσει…

του Γιώργου Μαυρωτά Η διαπραγμάτευση δεν έγινε όπως έπρεπε από την αρχή, τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε και τη δυναμική και το πλεονέκτημα στον ευρωπαϊκό χώρο.

Το βράδυ της Τρίτης 16 Ιουνίου 2015, ο βουλευτής του Ποταμιού και υπεύθυνος για θέματα παιδείας Γιώργος Μαυρωτάς βρέθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra Channel και στην εκπομπή του Αιμίλιου Λιάτσου kontra24.

Ο κ. Μαυρωτάς ξεκίνησε λέγοντας ότι είναι εμφανής η ανησυχία του Ποταμιού και του επικεφαλής του, Σταύρου Θεοδωράκη, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, για την πορεία της διαπραγμάτευσης και των τρεχουσών εξελίξεων.

Ανέφερε ότι ο κ. Τσίπρας βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι ανάμεσα στον δρόμο για το Κούγκι του κ. Καμμένου και τον δρόμο προς την ευρωπαϊκή προοπτική. Το Κούγκι όπως είπε ο κ. Μαυρωτάς σημαίνει σίγουρα καταστροφή ενώ ο ευρωπαϊκός δρόμος αν και δύσκολος θα μας βγάλει από το αδιέξοδο. Για αυτό και το Ποτάμι θα στηρίξει τη συμφωνία που θα φέρει η κυβέρνηση προκειμένου να αποφευχθεί η ρήξη.

Ο βουλευτής του Ποταμιού επεσήμανε ότι μπορεί ο κ. Τσίπρας να μη θέλει τη ρήξη αλλά πρέπει να αποδείξει ότι θα κάνει ότι μπορεί για να την αποτρέψει, και πως ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε εντολή από τον ελληνικό λαό να βελτιώσει τα πράγματα εντός ευρώ.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι το Ποτάμι πιστεύει ότι ακολουθήθηκε λάθος τακτική από τον ΣΥΡΙΖΑ και πως η διαπραγμάτευση δεν έγινε όπως έπρεπε από την αρχή τότε που είχε και τη δυναμική και το πλεονέκτημα στον ευρωπαϊκό χώρο. Και μάλιστα ο κ. Μαυρωτάς έφερε ως παράδειγμα από τον αθλητικό χώρο το εξής: «Όταν έχεις δύο ομάδες που παίζουν και η μία είναι πιο αδύναμη από την άλλη, αν παίξουν για λιγότερο χρόνο μπορεί να κερδίσει ο αδύναμος, αλλά όσο περνάει ο χρόνος αυτό είναι υπέρ του δυνατού».

Σχολίασε επίσης ότι ξύνουμε τον πάτο του βαρελιού και η θέση μας δυσχεραίνει συνεχώς και δε θα υπάρχουν οι πόροι και η ρευστότητα για να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις. Ο βουλευτής του Ποταμιού είπε ότι: «Η πραγματική οικονομία δεν αντέχει άλλες παρατάσεις».

Στο τελευταίο μέρος της εκπομπής, ο κ. Μαυρωτάς δήλωσε ότι το Ποτάμι δεν έχει «κυβερνολιγούρα» και στάθηκε στο γεγονός ότι η υπογραφή της συμφωνίας είναι το ένα ζήτημα ενώ η υλοποίησή της είναι το δεύτερο και πιο σημαντικό. Και για αυτό για την υλοποίηση της συμφωνίας, χρειάζονται ευρύτερες συναινέσεις, μια Εθνική Ελλάδος όπως είχε πει και ο Σταύρος Θεοδωράκης για να αναλάβει αυτό το γιγαντιαίο έργο.

Κλείνοντας σημείωσε ότι «Το θέμα είναι να ξέρουμε πόσο τραβάμε το σχοινί χωρίς να σπάσει».

Κατά τη διάρκεια της όλης της συζήτησης, ο βουλευτής του Ποταμιού αντιτάχθηκε της συνηθισμένης λασπολογίας του εκπροσώπου των ΑΝΕΛ κ. Νικολόπουλο κατά της υπεύθυνης στάσης και εποικοδομητικής αντιπολίτευσης του Ποταμιού.

Δείτε βίντεο της συνέντευξης:

[youtube id="lqzgrGiGTy4"]

* Ο Γιώργος Μαυρωτάς είναι βουλευτής Αττικής και υπεύθυνος του τομέα Ανώτατης Εκπαίδευσης

17 Ιουνίου 2015, Kontra 24