9 Φεβρουαρίου, 2018

Το τεκμήριο της αθλιότητας*

Γιάννης Μεϊμάρογλου

(*Ο τίτλος είναι δανεισμένος από τον βουλευτή του Ποταμιού Γιώργο Μαυρωτά)

«Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν» λέει ένα τραγούδι που θ’ άξιζε να γίνει κάποτε ο εθνικός ύμνος αυτής της χώρας. Άλλη μια υπόθεση διαφθοράς του δημοσίου έρχεται στην επιφάνεια, με στοιχεία από το εξωτερικό αυτή τη φορά, για να πάρει τον γνωστό... εξυγειαντικό δρόμο: Δικαιοσύνη-Βουλή-ανακριτική επιτροπή-παραγραφή-Δικαιοσύνη. Η κυβέρνηση θα έχει πετύχει ν’ αλλάξει την πολιτική ατζέντα των αποτυχιών της και να σπιλώσει ομαδικά τους αντιπάλους της και οι όποιοι πραγματικοί ένοχοι - προστατευόμενοι ή μη - θα κρυφτούν πίσω από το παραγεγραμμένο παρελθόν τους. Θα μείνει βέβαια η ρετσινιά, κολλημένη πάνω στο γυαλί της τηλεόρασης, για τους υπόλοιπους αλλά δεν βαριέσαι, στην Ελλάδα ζούμε, ας πρόσεχαν...

Ψύχραιμες πολιτικές τοποθετήσεις δεν χωράνε. Η γαλανόλευκη πολιτική πραγματικότητα είναι πάντα ασπρόμαυρη. Ή μιλάς για σκάνδαλο, οπότε «είσαι δεκανίκι» του ΣΥΡΙΖΑ ή μιλάς για σκευωρία, όπότε «είσαι δεκανίκι» των Σαμαροβενιζέλων. Να καταγγέλλεις την άθλια μεθόδευση της κυβέρνησης που δεν διστάζει να κρεμάει στα μανταλάκια τους υπουργούς υγείας, πλην των δικών της και όσων από τους προηγούμενους της έκλεισαν το μάτι στην πορεία, που δεν ντρέπεται να συκοφαντεί πρωθυπουργούς πλην αυτών που έχει πάρει από την αρχή υπό την πλήρη προστασία της, δεν ικανοποιεί τη μια πλευρά. Να καταγγέλλεις το κατά γενική ομολογία μεγάλο παρτυ στο χώρο της υγείας, προτάσσοντας το κατοχυρωμένο στον ευρωπαϊκό πολιτισμό τεκμήριο της αθωότητας, δεν ικανοποιεί την άλλη.

Η αλήθεια είναι ότι το τεκμήριο της αθωότητας έχει από καιρό παραχωρήσει στη χώρα μας τη θέση του στο τεκμήριο της αθλιότητας!

* Ο Γιάννης Μεϊμάρογλου είναι πρόεδρος της Επιτροπής Διαλόγου

Πηγή: Μεταρρύθμιση

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com