11 Απριλίου, 2019

Το στοίχημα για εμένα είναι να γίνω χρήσιμη

Αντιγόνη Λυμπεράκη

Η βουλευτής Β' Αθήνας του Ποταμιού, Αντιγόνη Λυμπεράκη, στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ

Την ανάγκη προσαρμογής του πολιτικού συστήματος σε εποικοδομητικές διαφωνίες και συγκρούσεις με αξίωση γόνιμων αποτελεσμάτων, επεσήμανε η Βουλευτής Β' Αθήνας του Ποταμιού, Αντιγόνη Λυμπεράκη, στο Πρώτο Πρόγραμμα του κρατικού ραδιοφώνου, λίγη ώρα πριν την ορκωμοσία της.

Αναφερόμενη στην σκανδαλολογία των ημερών, παρατήρησε πως “γλιστράμε σε ρόλους καλού και κακού, άσπρου ή μαύρου, προδότες και πατριώτες, έντιμοι και κλέφτες, σε μια ακραία συγκρουσιακή προσέγγιση που δεν βοηθάει ούτε τον προβληματισμό, ούτε την αυτοεκτίμηση μας, ούτε την πολιτική διαχείριση της πραγματικότητας”. Ταυτόχρονα, χαρακτήρισε “κατήφορο χωρίς τέλος” την πορεία την πολιτικής αντιπαράθεσης, αφού “κάθε μικρή έκπτωση στον διάλογο δημιουργεί ένα αρνητικό προηγούμενο που θα δώσει ώθηση στον επόμενο να παραβιάσει κι άλλο τα εσκαμμένα”.

Η Αντιγόνη Λυμπεράκη σημείωσε πως προτεραιότητα έχει θέσει την ανακούφιση των προσφύγων και αναφέρθηκε στην σύντομη κοινοβουλευτική θητεία που έχει μπροστά της, κάνοντας μνεία στο καλωσόρισμα του Ποταμιού: “Μια αστραπή η ζωή μας...μα προλαβαίνουμε”. Τόνισε επίσης πως “η διάρκεια δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία. Το στοίχημα για εμένα είναι να γίνω χρήσιμη. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε μέσα από το Ποτάμι, να αναδείξουμε και να ανοίξει μια συζήτηση”.

Τέλος, μίλησε για την μη εκπροσώπηση της Β' Αθήνας, παρά το γεγονός πως δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι ψήφισαν Ποτάμι και εξέλεξαν τρεις βουλευτές, οι οποίοι αποφάσισαν να πάνε σε άλλα κόμματα, τονίζοντας πως είναι “υποχρέωση μου να αναλάβω την εκπροσώπηση αυτών των ανθρώπων”.

Ακούστε το ηχητικό: