4 Οκτωβρίου, 2016

«Το Συμβούλιο της Επικρατείας φαίνεται να έχει γίνει κομμάτι ενός πολιτικού παιχνιδιού»

Κώστας Μπαργιώτας

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει στην κοινωνία ρεύμα που να έχει αντιληφθεί ότι ο λαϊκισμός της Δεξιάς και της Αριστεράς την εξαετία της κρίσης έχει παρέλθει και αυτό που χρειάζεται είναι ένα σύγχρονο ανανεωτικό κόμμα. Κανένα από τα σημερινά κόμματα δεν μπορεί να φτάσει στο κρίσιμο μέγεθος και να μπορέσει να επιβάλει λύσεις. Το ουσιώδες είναι να δημιουργηθεί ένας νέος χώρος στο κέντρο γιατί είναι ο μόνος που έχει μια μεταρρυθμιστική ατζέντα με νέα χαρακτηριστικά και ανθρώπους», τόνισε ο κ. Μπαργιώτας, βουλευτής Λάρισας με το Ποτάμι, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό «Θεσσαλία Τηλεόραση» και την εκπομπή «Το μαγκαζίνο της Θεσσαλίας» με τον Γιάννη Κολλάτο και τη Σοφία Σπανού.

Σχολιάζοντας, επίσης, την απόφαση του ΣτΕ σε σχέση με τις τηλεοπτικές άδεις επεσήμανε «η απόφαση του ΣτΕ δεν έχει προηγούμενο. Ένας θεσμός ο οποίος έχαιρε της εκτιμήσεως και τους σεβασμού της κοινής γνώμης και βρισκόταν υπεράνω κομματικών συσχετισμών, φαίνεται να είναι κομμάτι ενός πολιτικού παιχνιδιού και αυτό είναι πολύ ανησυχητικό. Όσον αφορά τις τηλεοπτικές άδειες, το ζητούμενο είναι η πολυφωνία. Εξ ορισμού κάθε κανάλι έχει δικαίωμα να έχει άποψη. Αυτό που δημιουργούσε τη διαπλοκή ήταν οι περίφημες τριγωνικές σχέσεις καναλαρχών, τραπεζιτών και πολιτικών. Η λύση, όμως, είναι η διαφάνεια και όχι ο περιορισμός του αριθμού των αδειών».

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση των δημοσιογράφων για το αν είναι συμπαγής η κυβερνητική πλειοψηφία είπε ότι «δεν έχει νόημα η συζήτηση των εκλογών, γιατί η κυβέρνηση έχει μια συμπαγή και απολίτικη πλειοψηφία χωρίς πολιτικό πρόσημο, ικανή να ψηφίσει ακόμη και την παλινόρθωση της βασιλείας χωρίς συζήτηση και προβληματισμό. Οι όποιες διαφωνίες είναι στο πλαίσιο μιας τακτικής πολυφωνίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται σε πολλά κοινά, από παλιούς αριστερούς και σταλινιστές μέχρι σοσιαλδημοκράτες, στο τέλος όμως όλοι ψηφίζουν ναι. Το χαρακτηριστικό της κυβέρνησης είναι ότι δεν έχει στόχους και στρατηγική».

Δείτε το βίντεο:

*Ο Κώστας Μπαργιώτας είναι βουλευτής Λάρισας