15 Ιανουάριος, 2016

«Το πρόβλημα της ανεργίας δεν αφορά μόνο συγγενείς και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ»

Γιώργος Μαυρωτάς

Το βράδυ της Πέμπτης 14 Ιανουαρίου, ο βουλευτής Αττικής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς βρέθηκε στο KONTRA CHANNEL συμμετέχοντας στο πάνελ της εκπομπής KONTRA 24 με τον Αιμίλιο Λιάτσο.

Ο κ. Μαυρωτάς ξεκίνησε την τοποθέτησή του αναφερόμενος στους διορισμούς προσώπων του στενού περιβάλλοντος πολιτικών του Συ.Ριζ.Α., λέγοντας πως υπήρχε η ελπίδα αλλαγής του καθεστώτος αυτού, από μια νέα κυβέρνηση, όπως ευαγγελιζόταν ο Πρωθυπουργός στις προγραμαμτικές δηλώσεις, η οποία συστηματικά διαψεύστηκε με τοποθετήσεις όπως αυτή του συζύγου της βουλευτού του Συ.Ριζ.Α. κας Καφαντάρη σε Οργανισμό άνευ αντικειμένου. Η κρατική μηχανή κατακλύζεται από μετακλητούς υπαλλήλους παρά την ύπαρξη αξίων στελεχών. Η Κυβέρνηση φαίνεται πως αντιλαμβάνεται το πρόβλημα της ανεργίας ως πρόβλημα ανεργίας συγγενών των στελεχών του Συ.Ριζ.Α. όπως τόνισε ο βουλευτής του Ποταμιού.

Συνέχισε την τοποθέτησή του, χαρακτηρίζοντας τη στάση της Κυβέρνησης στο ζήτημα των μεταλλείων της Χαλκιδικής, ως εξόφληση προεκλογικού γραμματίου. Επεσήμανε πως το ΣτΕ έχει δικαιώσει την Εταιρεία στα περιβαλλοντικά ζητήματα, όμως η απόφασή του δεν έχει ακόμη καθαρογραφεί από τον Νοέμβριο του 2015, χαρακτηριστικό της κατάστασης που αποθαρρύνει ξένους επενδυτές να υλοποιήσουν επενδύσεις στη χώρα μας.

Με αφορμή την είδηση περί επιβολής προστίμου στο συνεργάτη του κ. Α. Σαμαρά, Σ. Παπασταύρου μετά από έλεγχο σχετικό με τη λίστα Lagarde, επεσήμανε πως ο έλεγχος των σχετικών καταλόγων θα πρέπει να ολοκληρώνεται το ταχύτερο δυνατόν, με διάθεση ανθρωπίνων πόρων από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, ώστε να αποφεύγονται φαινόμενα ομηρίας.

Ως προς τις ανακατατάξεις στον ευρύτερο χώρο του Κέντρου που ενδεχομένως προκαλέσει η εκλογή Μητσοτάκη, ο κ. Μαυρωτάς απέρριψε το σενάριο συνεργασίας του Ποταμιού με τη Ν.Δ. σταχυολογώντας ως χαρακτηριστικές διαφορές των δύο κομμάτων, τις θέσεις για την ύπαρξη κομματικών φοιτητικών οργανώσεων στα Πανεπιστήμια και τις σχέσεις Εκκλησίας-Κράτους. Συνεχίζοντας επεσήμανε πως το Ποτάμι ιδρύθηκε υπαρχούσης της Ν.Δ. και αποτελεί την εμπροσθοφυλακή της μεταρρύθμισης και τονίζοντας πως το Ποτάμι δεν κινδυνεύει από την προσπάθεια διεύρυνσης της επιρροής άλλων κομμάτων αλλά μόνο αν σταματήσει να είναι γεννήτρια ιδεών, προτάσεων και λύσεων, και αντίπαλος του λαϊκισμού και του πελατειακού κράτους.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο βουλευτής του Ποταμιού χαρακτήρισε ως κύριο ζητούμενο για την έξοδο από την κρίση την πολιτική σταθερότητα, επιμένοντας πως πρέπει να περάσουμε επιτέλους από την εποχή των συγκρούσεων στην εποχή των συνθέσεων και να αποφύγουμε την πρόκληση τεχνητής πόλωσης που θα μας φέρει πίσω στο 2012 σαν να μην έχουμε μάθει το μάθημά μας.

Δείτε βίντεο της συνέντευξης:

* Ο Γιώργος Μαυρωτάς είναι βουλευτής Αττικής και υπεύθυνος του τομέα Ανώτατης Εκπαίδευσης