1 Ιουλίου, 2015

Το πραγματικό ερώτημα του δημοψηφίσματος είναι ευρώ ή δραχμή και όχι η πρόταση φάντασμα

Γιώργος Μαυρωτάς

Τελικά η μεγάλη απορία είναι η εξής, ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει όχι, όταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός φέρνει σήμερα την ίδια πρόταση με κάποιες μικροαλλαγές;

O βουλευτής Αττικής του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς, ήταν καλεσμένος στην ΕΡΤ1 και στην εκπομπή on ΕΡΤ με τους Ελένη Χρονά και Ανδρέα Ροδίτη με θέμα συζήτησης το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου και το πραγματικό διακύβευμά του που δεν είναι άλλο από το ΝΑΙ στην Ευρώπη, ΝΑΙ στο ευρώ και όχι στην έξοδο από την Ευρώπη, όχι στη δραχμή.

Ο κ. Μαυρωτάς αναφέρθηκε στις άσχημες σκηνές που βλέπουμε στους δρόμους με τις ουρές στις τράπεζες οι οποίες καλό θα ήταν να μην είχαν συμβεί. Συνέχισε λέγοντας ότι η κυβέρνηση έχει κάνει πολλά λάθη και το μεγαλύτερο από όλα είναι ότι έφυγε ξαφνικά από τη διαπραγμάτευση την περασμένη Παρασκευή επικαλούμενη την ύπαρξη ενός τελεσιγράφου. Μάλιστα αυτό το τελεσίγραφο που έφερε ο κ. Τσίπρας στη Βουλή ως έγγραφο για προσφυγή στο δημοψήφισμα, δεν είναι και αυτό το οποίο ισχύει και το οποίο παρουσίασε ο κ. Γιουνκέρ.

Ο βουλευτής του Ποταμιού αναρωτήθηκε: «Τελικά η μεγάλη απορία είναι η εξής, ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει όχι, όταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός φέρνει σήμερα την ίδια πρόταση με κάποιες μικροαλλαγές;». Το Ποτάμι είναι ξεκάθαρο και υπεύθυνο από την αρχή, λέγοντας ότι θα ψηφίσει ΝΑΙ, ενώ συμπλήρωσε ότι το Ποτάμι δεν ήταν υπέρ της διενέργειας δημοψηφίσματος γιατί δε μπορεί να έχεις εγκλωβίσει 5 μήνες το λαό και μετά ουσιαστικά να του πετάς το μπαλάκι.
Ο κ. Μαυρωτάς σημείωσε ότι «Είναι ένα δημοψήφισμα πάνω σε μια πρόταση φάντασμα για αυτό και το Συμβούλιο της Ευρώπης ανακοίνωσε ότι το επικείμενο δημοψήφισμα δεν πληροί τις διεθνείς προδιαγραφές» συμπληρώνοντας ότι «χρειάζονται τουλάχιστον δύο βδομάδες διαβούλευσης, δεν είναι σαφές το ερώτημα, δεν υπάρχει πια το ισχυριζόμενο διακύβευμα». Κλείνοντας επεσήμανε ότι το πραγματικό διακύβευμα δεν είναι ποια μέτρα αποσύρθηκαν αλλά αν θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις, αν θα μείνει η Ελλάδα στο ευρώ ή τελικά θα πάει στη δραχμή.

*Ο Γιώργος Μαυρωτάς είναι βουλευτής Αττικής και υπεύθυνος για θέματα Παιδείας

1 Ιουλίου 2015, ΕΡΤ