20 Απριλίου, 2019

Το Ποτάμι βρίσκεται πεντακάθαρα απέναντι στη νοοτροπία διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Γιάννης Κωνσταντινίδης

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Ποτάμι, Γιάννης Κωνσταντινίδης, στην εκπομπή του Βασίλη Κουφόπουλου στον ΣΚΑΪ

"Δεν τίθεται κανένα ζήτημα συμπόρευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ", δήλωσε καθαρά ο Γιάννης Κωνσταντινίδης, υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το Ποτάμι, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 και στον Βασίλη Κουφόπουλο. "Πρόκειται για τακτική συκοφάντησης του Ποταμιού που ακολουθείται από άλλα κόμματα προκειμένου να βληθεί η συνέπεια θέσεων και ο ουσιαστικός φιλελευθερισμός του. Το γεγονός ότι το Ποτάμι στήριξε νομοσχέδια υπεράσπισης ατομικών ελευθεριών δε σημαίνει τίποτα άλλο παρά μόνο ότι είναι πολιτικά συνεπές στις θέσεις του", σημείωσε.

Σε ερώτηση για το αν το Ποτάμι προσδοκά σε ψήφους που σήμερα εκδηλώνονται υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ ή της ΝΔ, ο Γιάννης Κωνσταντινίδης απάντησε ότι "πολλοί από τους ψηφοφόρους του Ποταμιού του 2015 έχουν στραφεί σήμερα στη ΝΔ σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσουν τη σίγουρη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, όμως είναι βέβαιο πως στη ΝΔ δε βρίσκουν τα επίπεδα πολιτικού και κοινωνικού φιλελευθερισμού που προσδοκούν". Και συμπλήρωσε ότι αυτοί είναι οι ψηφοφόροι που το Ποτάμι διεκδικεί πίσω.

Σε ερώτηση για την πραγματική εικόνα που ο Γιάννης Κωνσταντινίδης προσλαμβάνει ως κάτοικος Εξαρχείων, απάντησε ότι "τα Εξάρχεια αντιμετωπίζονται από τη ΝΔ με όρους εκκαθάρισης και από τον ΣΥΡΙΖΑ με όρους επαναστατικότητας". "Δηλαδή η ΝΔ θέλει να φτιάξει άλλη γειτονιά;", αναρωτιούνται οι κάτοικοι. "Δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να μιμηθούν το παράδειγμα των λεηλασιών και σε άλλες γειτονιές;", αναρωτιούνται οι ίδιοι κάτοικοι. "Κανένας από τους δύο δεν ακούει τους κατοίκους των Εξαρχείων. Χρησιμοποιούν τη γειτονιά μόνο για να τη χρωματίσουν πολιτικά", συμπλήρωσε ο Γιάννης Κωνσταντινίδης.

Ακούστε το ηχητικό: