5 Ιουνίου, 2016

Tο Ποτάμι τολμάει να οργανώνει και οι πολίτες να ανταποκρίνονται

Γιώργος Αμυράς

Το Σάββατο, 4 Ιουνίου, ο Γιώργος Αμυράς βρέθηκε στην Σύρο. Σε μια πολιτική εκδήλωση που όπως και ο ίδιος σχολίασε, μόνο το Ποτάμι τολμάει να οργανώνει και οι πολίτες να ανταποκρίνονται.

Η αιχμή του δόρατος για τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του Κινήματος ήταν η ικανότητα των τοπικών κοινωνιών να αναπτυχθούν.
Η λύση βρίσκεται στην προσπάθεια των τοπικών κοινωνιών να αναδείξουν και να εκμεταλλευτούν ορθά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των υπέροχων νησιών μας προς όφελος των κατοίκων και σε πείσμα της αποτυχημένης και καταστροφικής κεντρικής πολιτικής της κυβέρνησης.
Μιας πολιτικής που όχι μόνο παραβλέπει τις ανάγκες των νησιωτών, περιφρονεί την «νησιωτικότητα», αλλά που τους επιβαρύνει υπέρμετρα με την φορομπηχτική πολιτική που ακολουθεί και την έλλειψη σχεδιασμού της ανάπτυξης.
 
Η κυβέρνηση αντί να είναι αρωγός στην προσπάθεια των πολιτών να ξεπεράσουν τη κρίση βελτιώνοντας την αποτελεσματικότητά του κράτους , κυβερνά  έχοντας ως κορωνίδα  τις παλιές πελατειακές πρακτικές.
Μαζεύοντας φόρους και συντηρώντας πελάτες με το τρόπο και των Συριζα-Ανελ,  δεν θα μπορέσουμε ποτέ να βγάλουμε τη χώρα από το οικονομικό και πολιτισμικό αδιέξοδο που βρίσκεται εδώ και χρόνια.

Το Ποτάμι έχει κάνει συγκεκριμένες προτάσεις μείωσης της κρατικής σπατάλης και θα συνεχίσει με εξιδεικευμένες επερωτήσεις για τα αδιαφανή οικονομικά στοιχεία των υπουργείων.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες: