12 Σεπτεμβρίου, 2018

Το Ποτάμι θα κατέβει αυτόνομο στις εκλογές

Γιώργος Μαυρωτάς

Ο Γιώργος Μαυρωτάς, Βουλευτής  του Ποταμιού, μίλησε στην Στεφανία Χαρίτου, στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό» που μεταδίδεται από το Πρώτο Πρόγραμμα, την Φωνή Της Ελλάδας και τους Περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΤ. 

Όσον αφορά τα μέτρα της Ε.Ε. προς την Ουγγαρία και τον Πρωθυπουργό της ο κ. Μαυρωτάς τόνισε ότι «Ευρωπαϊκή Ένωση σημαίνει ότι ένα κομμάτι από τα κυριαρχικά σου δικαιώματα πρέπει να τα βάζεις σε ένα κοινό παρονομαστή προκειμένου να λειτουργεί η Ένωση αν δεν θέλει να το κάνει η Ουγγαρία πρέπει να της χτυπήσει κάποιο καμπανάκι» . Για την άνοδο των ακροδεξιών κομμάτων στην Ευρώπη ο βουλευτής του Ποταμιού εξήγησε ότι «μέχρι τώρα η Ευρώπη κινείται στη βιώσιμη ανάπτυξη που περιλαμβάνει τρεις πυλώνες, την οικονομική, την κοινωνική συνοχή και τον σεβασμό στο περιβάλλον. Μέχρι τώρα έδινε μεγαλύτερο συντελεστή βαρύτητας στην οικονομία. Τώρα η Ευρώπη για να αποδυναμώσει  τις ακροδεξιές δυνάμεις που αναπτύσσονται πρέπει να δώσει έμφαση στην κοινωνική συνοχή».

Ο κ. Μαυρωτάς ξεκαθάρισε ότι «το Ποτάμι θα κατέβει στις επόμενες ευρωεκλογές και αν θέλετε να δούμε συγγένειες με το Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι είμαστε κοντά στην ατζέντα Μακρόν» ενώ για την φημολογία που θέλουν τους βουλευτές του Ποταμιού να στρέφουν το βλέμμα προς το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ εκτίμησε ότι «αυτή η φημολογία καλλιεργείται σκόπιμα σε ένα πλαίσιο διπολισμού το οποίο θα στηθεί ενόψει εκλογών ώστε να λεηλατήσει οτιδήποτε υπάρχει στο κέντρο και οι έξι βουλευτές του Ποταμιού είπαμε χτες για την αυτόνομη πορεία μας».

Τέλος κληθείς να σχολιάσει την συνέντευξη τύπου του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ, ο βουλευτής του Ποταμιού επεσήμανε ότι «ο Πρωθυπουργός ήταν μετρημένος στο θέμα της παροχολογίας,  έκανε ένα άνοιγμα προς αποκατάσταση των αδικιών, που θα γίνουν όμως σε βάθος χρόνου. Δηλαδή έφτιαξε ένα μενού για ένα τραπέζι που θα το πληρώσει κάποιος άλλος. Η χώρα δεν έχει ανάγκη από τέτοιες εξαγγελίες, έχει ανάγκη από εξαγγελίες που θα λένε πως θα έχουμε αναπτυξιακές πολιτικές.»

*Ο Γιώργος Μαυρωτάς είναι βουλευτής Αττικής και Γραμματέας Κοινοβουλευτικού Έργου

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Σχετικά

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com