13 Δεκεμβρίου, 2018

Το Ποτάμι θα είναι στην επόμενη Βουλή

Μίλτος Κύρκος

Με τον δημοσιογράφο Απόστολο Μαγγηριάδη για το Reader μίλησε ο Μίλτος Κύρκος για την συμφωνία των Πρεσπών, τις ευρωεκλογές, το κλίμα στην Ευρώπη και το Brexit.

Διαβάστε τα βασικότερα σημεία:

Η συμφωνία των Πρεσπών διασφαλίζει πως δεν υπάρχουν αλυτρωτισμοί. Οι δηλώσεις του Σκοπιανού Πρωθυπουργού για τη διδαχή της Μακεδονικής γλώσσας και τη στήριξη των “Μακεδόνων” στην Ελλάδα πρέπει να αξιολογηθούν μέσα σε ένα πλαίσιο εσωτερικής κατανάλωσης, στην προσπάθεια που κάνει ο κ. Ζάεφ να κερδίσει την ψηφοφορία των συνταγματικών αλλαγών στη βουλή της πΓΔΜ.

Το Ποτάμι θα κατέβει αυτόνομο στις εθνικές εκλογές, σεβόμενο την απόφαση που πήρε το Συνέδριο. Αναφορικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες, όπως πάντα τη στάση μας θα τη καθορίσουμε όταν δούμε τα εκλογικά αποτελέσματα. Το Ποτάμι θα είναι, όμως, στην επόμενη Βουλή.

Η Βρετανία ακολουθώντας την πολιτική στην οποία την ενέπλεξαν τα λαϊκίστικα ακραία στοιχεία του συντηρητικού κόμματος βρίσκεται σε αδιέξοδο και θα προχωρήσει σε ένα Brexit χωρίς συμφωνία, που είναι φυσικά -για αυτήν- το χειρότερο σενάριο. Αντίστοιχα και εμείς αν είχαμε ακούσει τις ακραίες φωνές που εξέφραζε και ο Πρωθυπουργός μέσω του Υπουργού Οικονομικών, πού θα ήμασταν σήμερα με μια οικονομία με αρνητικούς δείκτες και χωρίς επάρκεια σε κανένα τομέα;

Δείτε το βίντεο: