30 Απριλίου, 2019

Το Ποτάμι θα είναι μέρος της λύσης την επόμενη μέρα

Κατερίνα Μπακογιάννη

Η εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Κατερίνα Μπακογιάννη, στην εκπομπή “Πρωινή Βάρδια” της ΕΡΤ καλεσμένη των Μάνου Νιφλή και Κώστα Αλατζά

Την διαπίστωση πως “μία διχασμένη χώρα δεν μπορεί να βγει από την κρίση” έκανε η Κατερίνα Μπακογιάννη στην εκπομπή “Πρωινή Βάρδια” της ΕΡΤ καλεσμένη των Μάνου Νιφλή και Κώστα Αλατζά. Τόνισε το παράδειγμα συνεργασίας που δίνει η Ευρωβουλή, όπου το Ποτάμι ήταν ανοιχτό στον διάλογο με διαφορετικές πολιτικές ομάδες όπως οι Σοσιαλδημοκράτες και οι Φιλελεύθεροι με μοναδικό στόχο το συμφέρον της Ελλάδας και υπογράμμισε πως “η ψήφος στο Ποτάμι είναι η μόνη αμιγώς ευρωπαϊκή ψήφος”.

Υποστήριξε πως το κομματικό κράτος είναι αυτό που χρεοκόπησε τη χώρα και πως οι αναγκαίες λύσεις δεν πρέπει να έχουν χρώμα και ιδεολογίες, ενώ ξεκαθάρισε πως επί του παρόντος, δεν βλέπει συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ “τόσο διότι δεν έχει αλλάξει το κυβερνών κόμμα, αλλά, κυρίως, διότι δεν έχει αλλάξει το Ποτάμι, το οποίο διατηρεί σταθερές απόψεις από το 2014 που δημιουργήθηκε”.

Η Κατερίνα Μπακογιάννη αναφορικά με την υπερφορολόγηση και την επιδοματική πολιτική της κυβέρνησης, ισχυρίστηκε πως είναι αρκετοί εκείνοι που χρειάζονται τα επιδόματα αλλά δεν τα λαμβάνουν, είτε λόγω έλλειψης χρημάτων είτε λόγω λανθασμένων κριτηρίων. Ολοκληρώνοντας, τόνισε πως την επόμενη των εκλογών “ένα Ποτάμι με δυνατή εκπροσώπηση στη Βουλή, θα είναι μέρος της λύσης για να βγει η χώρα από την κρίση, εφόσον οι μετεκλογικές συνεργασίες γίνουν στη βάση συγκεκριμένων προτάσεων”.

Δείτε το βίντεο: