12 Σεπτεμβρίου, 2018

Το Ποτάμι στηρίζει όλα όσα είναι θετικά

Μίλτος Κύρκος

Ραδιοφωνική συνέντευξη του Μίλτου Κύρκου στον Άγγελο Μόσχοβα για τον Radio X FM 943.

Τι είπε ο κ. Κύρκος:

Ο Πρωθυπουργός έπρεπε να μιλήσει περισσότερο για την ευρωπαϊκή σύγκρουση με τον δεξιό λαϊκισμό και με την ακροδεξιά. Δεν έχουμε ακόμη βρει, ούτε καν στο προσφυγικό, μια απάντηση ευρωπαϊκή, παρά τις προτάσεις της Κομισιόν και του ΕΚ, γιατί οι συντηρητικές δυνάμεις μπλοκάρουν το Συμβούλιο. Αυτή είναι η σύγκρουση που έρχεται και εκεί θα ήθελα πολύ να δω τον Πρωθυπουργό να τοποθετείται, γιατί δεν μπορεί να κουβαλάς ένα μέρος της ριζοσπαστικής αριστεράς, το οποίο είναι καθαρά αντιευρωπαϊκό -όπως ο Μελανσόν που έβλεπε ίδιο τον Μακρόν και τη Λεπέν-, και ταυτόχρονα να απλώνεις το χέρι σε φιλοευρωπαϊκά κινήματα όπου φτάνουν μέχρι και τον Μακρόν ή τους φιλελεύθερους. Υπάρχουν αντιφάσεις και σ’ αυτές τις αντιφάσεις τον κάλεσα να τοποθετηθεί μέσα στην αίθουσα. Όσο για τη χώρα μας, βγήκαμε και από το τρίτο μνημόνιο αλλά έχουμε καταλάβει ότι η χώρα δεν μπορεί να βγει στις αγορές; Ότι ο δείκτης ανταγωνιστικότητας κατρακυλάει και κάτω από την Σρι Λάνκα ή το Τατζικιστάν και δεν έχουμε σαφή πολιτική για το αύριο;

• Βλέπουμε τέσσερα χρόνια, και πάμε στο πέμπτο, της πολύ καλής συνεργασίας των δύο κυβερνητικών εταίρων. Πιστεύω πως και τα επόμενα βήματα, δεν έχουν αφεθεί στον αέρα. Θα ήταν παράλογο, μιλάμε για πολιτικούς. Υπάρχει, λοιπόν, μια συμφωνία για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα μέχρι τις εκλογές. Αν και όταν ο κυβερνητικός εταίρος αποφασίσει να ρίξει την κυβέρνηση, η κυβέρνηση θα πέσει. Τη Συμφωνία των Πρεσπών, έχει δεσμευθεί το Ποτάμι ότι θα την ψηφίσει, εάν έρθει στη Βουλή. Η ΕΕ, πέρα από κάποιους ακραίους, συμφωνεί και καταλαβαίνει την αναγκαιότητα αυτής της Συμφωνίας για τα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή. Αν ο κ Καμμένος, μέσα στον οδικό χάρτη που έχει συμφωνήσει με τον κ Τσίπρα, περιλαμβάνει και την πτώση της κυβέρνησης λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών, πιθανώς και για να πάρει την καυτή πατάτα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ώρα καλή.

• Εμείς θα συμμετέχουμε στις εκλογές και θα προσπαθήσουμε πάλι να προσφέρουμε στους πολίτες την δυνατότητα να έχουν ένα δημιουργικό κόμμα στην επόμενη Βουλή. Ένα κόμμα που στηρίζει όλα, όσα είναι θετικά γιατί μην ξεχνάμε, τα όσα θετικά κοινωνικά μέτρα πέρασαν από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν στηρίχθηκαν από τον αντίθετο σε αυτά ακροδεξιό εταίρο, ούτε φυσικά από τη Νέα Δημοκρατία, αλλά από το Ποτάμι.

* Ο Μίλτος Κύρκος είναι ευρωβουλευτής 

Πηγή: Radio X FM 943

Σχετικά