3 Απριλίου, 2018

Το Ποτάμι στην Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον Αυτισμό

Τομέας Πρόνοιας και Αναπηρίας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον Αυτισμό το Ποτάμι διά του εκπροσώπου του Τομέα Πρόνοιας και Αναπηρίας, Βασίλη Χαρόπουλου έδωσε "το παρών" στην Ημερίδα που διοργάνωσε η Ελληνική Eταιρεία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων.
Κατά το χαιρετισμό του, ο κ. Χαρόπουλος επεσήμανε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αυτισμό και οι οικογένειές τους καθώς η πολιτεία αρνείται αδικαιολόγητα να αναγνωρίσει τον αυτισμό κάτω των 17 ετών. Πρόκειται για μια νευροαναπτυξιακή διαταραχή στο πλαίσιο του αυτιστικού φάσματος ως μία από τις ανίατες παθήσεις, πράγμα που καθιστά δύσκολη τη διαβίωση των ατόμων με αυτισμό αλλά και των οικογενειών τους, οι οποίες είναι υποχρεωμένες να επιβαρυνθούν με επιπλέον έξοδα για τη στήριξη των ατόμων αυτών.
Ο πολιτικός υπεύθυνος του Τομέα Πρόνοιας και Αναπηρίας του Ποταμιού, αναφέρθηκε τέλος στη δυσκολία ένταξης των ατόμων με αυτισμό στα συμπεριληπτικά σχολεία καθώς αφενός δεν υπάρχει η απαραίτητη υποδομή, η απαιτούμενη εκπαίδευση των διδασκόντων, αφετέρου δεν υπάρχει η αναγκαία επιμόρφωση -ενημέρωση από την πολιτεία στους γονείς των τυπικών παιδιών, ώστε να αποφευχθεί η όποια δυσκολία κοινωνικοποίησής τους.

Δείτε φωτογραφίες:

FB_IMG_1522699412473

FB_IMG_1522699428013