1 Νοεμβρίου, 2016

«Το Ποτάμι πρώτο μίλησε για την ανάγκη σύστασης του ΕΣΡ από το Μάρτιο του 2015»

Σπύρος Δανέλλης

«Πρώτοι εμείς στο ΠΟΤΑΜΙ λέγαμε πριν 1,5 χρόνο, όταν συζητούσαμε το Μάρτιο του ’15 το νομοσχέδιο για την ανασύσταση της ΕΡΤ, ότι είναι μια ιστορική ευκαιρία και απόλυτη προτεραιότητα για όλο το πολιτικό σύστημα να εξυγιάνει το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, που δεν μπορούσε να γίνει παρά μόνο με την ανασύσταση του ΕΣΡ, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα» δήλωσε ο βουλευτής Ηρακλείου με Το Ποτάμι, Σπύρος Δανέλλης, στην εκπομπή των Δ. Λυριτζή και Δ. Οικονόμου ‘’Πρώτη Γραμμή’’ στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.
«Αντί λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ, που είχε ένα προνομιακό γι’ αυτόν πεδίο, να αρπάξει αυτή την ιστορική ευκαιρία και να πιστωθεί αυτή τη ρύθμιση, δυστυχώς ακολούθησε τις νομικές πιρουέτες με τον αχαρακτήριστο νόμο Παππά, την παρωδία του διαγωνισμού και την προσπάθεια χειραγώγησης του ΣΤΕ» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.
Ο βουλευτής Ηρακλείου υπογράμμισε πως κατά την χθεσινή διάσκεψη των Προέδρων στην Βουλή ζητήθηκε από πλευράς του Ποταμιού να επιδείξει η κυβέρνηση ‘’πολιτική ευψυχία’’ και να καταργήσει ένα νόμο που κρίθηκε από το ΣτΕ ως αντισυνταγματικός.

Παράλληλα, ο Σπύρος Δανέλλης διευκρίνισε πως ζητήθηκε η ρητή δέσμευση του Προέδρου της Βουλής, ότι δεν πρόκειται να υπάρξει τους επόμενους μήνες οποιαδήποτε πραξικοπηματική παρέμβαση από τον κ. Παππά με άλλη νομοθετική ρύθμιση που θα αναιρούσε αυτήν που αναμένεται να ψηφιστεί την ερχόμενη Πέμπτη, με την οποία ουσιαστικά το ΕΣΡ θα επανακτά τα συνταγματικά του δικαιώματα και δικαιοδοσίες.

«Και αυτό γιατί ούτε αγαπήσαμε ξαφνικά, ούτε εμπιστευόμαστε τον κ. Παππά. Ωστόσο οφείλουμε να δεχθούμε τις εγγυήσεις του κ. Βούτση, που εξασφαλίζονται από τον θεσμικό του ρόλο, ως Προέδρου της Βουλής».

Στο θέμα της αρνητικής στάσης της ΝΔ για το όλο ζήτημα, ο βουλευτής του Ποταμιού υποστήριξε πως «η άρνησή της είναι πλέον προσχηματική, διότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση οφείλει να συμβάλλει στην διαμόρφωση της πλειοψηφίας των 4/5, προκειμένου να αποκατασταθεί αυτή η χρόνια συνταγματική αταξία, ξεφεύγοντας από την αντιπολιτευτική πολιτική του παρελθόντος του άσπρου – μαύρου και του φύγε εσύ για να έλθω εγώ».

Δείτε παρακάτω ολόκληρη την συνέντευξη:

* Ο Σπύρος Δανέλλης είναι βουλευτής Ηρακλείου.

Σχετικά