21 Νοεμβρίου, 2019

Το Ποτάμι μπορεί να γίνει ξανά υπολογίσιμη δύναμη

Θανάσης Χειμωνάς

«Όλα θα κριθούν την Κυριακή» τόνισε σχετικά, ο Θ. Χειμωνάς, στη Συνεδρίαση, δηλαδή του κόμματος, όπου θα αποφασίσει η επιτροπή του Ποταμιού. Ο Θανάσης Χειμωνάς, αναφέρθηκε στα λάθη του Ποταμιού, λέγοντας πως δεν έχει κάνει έναν ουσιαστικό απολογισμό όλο αυτό το διάστημα. «Άργησε πολύ να βρει ένα ιδεολογικό στίγμα. Δεν με απασχολεί όμως ποιος έφταιγε και τι έγινε λάθος. Το θέμα είναι τι θα γίνει από εδώ και πέρα. Το Ποτάμι δεν τιμωρήθηκε για τα λάθη του. Αλλά για την στάση του σε σοβαρά ζητήματα όπως η Συμφωνία των Πρεσπών. Μπορεί να γίνει ξανά, όμως, μία υπολογίσιμη δύναμη στο χώρο».

«Βαδίζουμε σε έναν τρομακτικό δικομματισμό» είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο Θ. Χειμωνάς, σημειώνοντας πως η Νέα Δημοκρατία είναι ένα σκληρά Δεξιό κόμμα και υπενθυμίζοντας, παράλληλα, την στάση του απέναντι στο ΠΑΣΟΚ.

«Πρέπει να εμποδίσουμε» είπε ακόμη, ενδεχόμενη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με άλλες δυνάμεις της Κεντροαριστεράς και επεσήμανε πως το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα δεν εκφράζει την Κεντροαριστερά στην Ελλάδα.

Αναφερόμενος στη συνέχεια στο επερχόμενο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, και το αίτημα πολλών στελεχών για επαναφορά στα σύμβολα του κόμματος, ο Θ. Χειμωνάς φάνηκε θετικός σε κάτι τέτοιο. «Το ΠΑΣΟΚ έπρεπε να παραμείνει με αυτό το όνομα. Δεν μπορείς να αλλάζεις όνομα επειδή ντρέπεσαι για αυτό που ήσουν. Το ΠΑΣΟΚ θέλει να αλλάξει όνομα για να απαλλαγεί από τα χρέη. Το κόμμα πρέπει να εργαστεί για αποπληρώσει τα δάνειά του. Κάποια στιγμή, επίσης, πρέπει μνα διερευνηθεί ποιοι έκαναν αυτά τα χρέη. Το ΚΙΝΑΛ δεν μου λέει τίποτα. Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα που θυσιάστηκε για κρατήσει την χώρα στο ευρώ» είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως το κόμμα έχει και άλλα προβλήματα που πρέπει να λύσει πέρα από το όνομα.

Τέλος, ο Θανάσης Χειμωνάς, αναφέρθηκε και στο νέο του βιβλίο που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2020.

Δείτε στο σχετικό βίντεο όλα όσα είπε ο Θανάσης Χειμωνάς

ΠΗΓΗ: THE CALLER