14 Ιουνίου, 2019

Το Ποτάμι με αγκάλιασε, είναι ένα κόμμα που σκέφτεται όπως εγώ

Θανάσης Χειμωνάς

Στην εκπομπή One Talk φιλοξενήθηκε ο συγγραφέας και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Ποταμιού, Θανάσης Χειμωνάς.

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στον Δημήτρη Μανιάτη και αναφερόμενος σε διάφορα «ατοπήματα» στα οποία έχει υποπέσει κατά το παρελθόν -κυρίως στα κοινωνικής δικτύωσης- δήλωσε πως θεωρεί ότι πάντα έχει δίκιο, απλώς υπερβάλλει σε κάποιες περιπτώσεις με αποτέλεσμα να ξεφεύγει.

Μιλώντας για την πολιτική του πορεία στο Ποτάμι, ο κ. Χειμωνάς δήλωσε πως το κόμμα υφίσταται κανονικότατα και θα συνεχίσει να υπάρχει, εκφράζοντας ωστόσο ο ίδιος την πρόθεσή του να μην διεκδικήσει την ηγεσία του Ποταμιού κατά το επερχόμενο συνέδριο.

Παράλληλα, ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον ΣΥΡΙΖΑ και κατά πόσο αποτελεί προοδευτική δύναμη, σημειώνοντας πως «ο Αλέξης Τσίπρας, αφού ξεχείλωσε όσο μπορούσε την έννοια της Αριστεράς, αποφάσισε ότι είναι σοσιαλδημοκράτης. Αυτό όμως δεν το αποφασίζεις, θέλει χρόνο» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν ποτέ αριστερό κόμμα.

Κληθείς να σχολιάσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, αφού τη χαρακτήρισε πολύ καλή, αναφέρθηκε στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία, κάνοντας λόγο για παρουσία ακροδεξιών στοιχείων τους οποίους πολλά κόμματα έσπευσαν να σιγοντάρουν.

Αναφορικά με τον Σταύρο Θεοδωράκη δήλωσε "Δεν ήθελα να φύγει ο Σταύρος και του το είπα στο Πολιτικό Συμβούλιο. Ίσως έκανε λάθη στο παρελθόν αλλά σε αυτές τις ευρωεκλογές έκανε μια άψογη προεκλογική καμπάνια, γυρνώντας όλη την Ελλάδα και παραμένοντας πάντα συνεπής στις θέσεις και τις απόψεις του".

Τέλος, αναφερόμενος στο Ποτάμι είπε: "Το Ποτάμι με αγκάλιασε. Είναι ένα κόμμα που σκέφτεται όπως εγώ, που λέει αυτά που λέω εγώ".

Δείτε το βίντεο: