10 Νοεμβρίου, 2015

Το Ποτάμι και οι άλλοι

Ποτάμι

Υπάρχουν δύο τρόποι για να ασκείς πολιτική και κυρίως αντιπολίτευση. Ο ένας είναι να λες «όχι» σε όλα, να κραυγάζεις, να καταγγέλλεις και να προσάπτεις στους αντιπάλους σου όλα τα δεινά.

Υπάρχει όμως και αυτό που πολλοί αποκαλούν υπευθυνότητα. Που περιέχει προτάσεις, περιέχει λογισμό και σύνεση. Και αυτό κάνει από την αρχή της ίδρυσής του το Ποτάμι. Και στα δύσκολα το απέδειξε. Όταν χρειάστηκε για παράδειγμα ο Αλέξης Τσίπρας, στήριξη στην οβιδιακή μεταστροφή του, το Ποτάμι τον στήριξε για να υποστηρίξει τη χώρα. Να παραμείνει στην Ευρώπη και στο ευρώ.

Το Ποτάμι δεν έκανε αυτό που έκανε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ο ένας στον άλλον με θύμα τη χώρα. Αλλά μας ενδιαφέρει το μέλλον της Ελλάδας και όχι του Αλέξη Τσίπρα. Με το βάρος του 4%, που του αναλογεί το Ποτάμι, θα ασκεί αντιπολίτευση. Για να προτείνουμε τις θέσεις μας.
Να συγκρουστούμε με τον κρατισμό, την αναξιοκρατία, τις πελατειακές σχέσεις και τον αναχρονισμό. Να βάλουμε στην άκρη όσα μας οδήγησαν στην ασφυξία. Να μη συνεχίσουμε στο δρόμο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που είναι ο ίδιος με εκείνον που είχαν χαράξει στο παρελθόν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, πότε ο ένας και πότε ο άλλος.

Στο παρελθόν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, έχτισαν το κομματικό κράτος που η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κάνει τα αδύνατα δυνατά για να διατηρήσει με ιδεοληπτικές πρακτικές του παρελθόντος. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Και το Ποτάμι θέλει να κινητοποιήσει την κοινωνία για να το πετύχει.